Månadsbrev oktober 2023

Bästa vänner,

Snart är julen här och vi startar nu vår traditionella julinsamling. I 30 år har vi på Hoppets stjärna spridit glädje och hopp i juletid för utsatta barn och deras familjer. Höjda levnadskostnader gör vardagen mycket svår för väldigt många människor. Deltagarna i våra projekt lever redan på existensminimum och har inga marginaler att ta av.  Jag vet att barnen i Lettland och Litauen längtar efter julpaketen från Finland. Jag vet att flickorna i Indien ser fram emot festmåltiden som de blir bjudna på; då får de umgås, ha roligt och äta sig riktigt mätta. Jag vet att för familjerna i Argentina och Haiti är matpaketen till julen otroligt värdefulla; inflationen och matpriserna är väldigt höga i dessa länder och familjerna behöver vår hjälp mer än någonsin.

Ett julpaket är så mycket mer än bara ett paket med mat, en julklapp så mycket mer än en leksak. Hoppets stjärnas julinsamling handlar om medmänsklighet – en genuin omtanke om vår nästa. Julpaketet kan vara det som får en utarbetad, trött förälder att fortsätta kämpa; det kan vara en åldrings livlina; julklappen kan vara ett ensamt barns enda alldeles egna leksak. Att finnas där för en medmänniska, att genom våra handlingar ge en medmänniska glädje och stöd, tröst och hopp, är bland det viktigaste och värdefullaste vi kan göra.

Liksom tidigare år väljer du om du vill ge en penninggåva, packa ett matpaket eller ge en julklapp till ett barn. Vi utgår ifrån att vi kan leverera julpaketen som planerat, men de senaste åren har lärt oss att allt kan hända och ändras när som helst. Om du vill säkerställa att din gåva når mottagaren innan jul är en penninggåva säkraste sättet.

Penninggåvorna används till matpresentkort till familjerna i våra olika projekt. Presentkorten är personliga och kan inte användas för alkohol- och tobaksprodukter. Vi bjuder även flickorna på resurscentren i Mumbais slumområden på en oförglömlig festmåltid. Julfesterna på resurscentren har blivit en tradition och något alla barnen ser fram emot.

Om du som är månadsgivare, till ett enskilt barn eller en familj i något av våra projekt, vill ge en extra penninggåva förmedlar vi den oavkortat vidare till barnet/familjen. Skriv mottagarens namn som meddelande på betalningen, använd INTE referensnumret för extra gåvor. Alla penninggåvor doneras till vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39 eller till något av de konton som anges här i månadsbrevet. Penninggåvor kan också betalas via MobilePay till numret 60594, märk betalningen ”Julgåva”.

Fysiska matpaket och julklappar delas ut till barn, familjer och åldringar i Lettland och Litauen. Matpaketen kan innehålla torrvaror och konserver, hygienartiklar, någon tålig leksak eller skolmaterial. Ange på matpaketen om mottagaren är en barnfamilj eller en pensionär (skriv på engelska för att underlätta för utdelarna). Vill du ge ett paket till en specifik familj i Balvi ska familjens namn skrivas tydligt på lådan. Du kan också ge en julklapp till ett barn. Julklapparna kan vara t.ex. en tålig leksak eller skolmaterial. Ange på julklappen om den passar åt flicka eller pojke och ungefär vilken ålder, skriv t.ex. Girl 7-10 years. Lämna in paketet/klappen senast 18.11 direkt till oss eller till en av våra insamlingspunkter. Noggrannare anvisningar och insamlingspunkterna finns angivna på www.starofhope.fi och på Facebook (Hoppets stjärna Finland). Kontakta oss gärna om du har frågor!

Kom med och sprid julglädje tillsammans med oss!

Vänliga hälsningar,

Terese Hoxell