Månadsbrev juni 2024

Sommarlovet har bara börjat men här på Hoppets Stjärna tänker vi redan på skolstart och ryggsäckar. För tionde året i rad ordnar vi insamlingen Ryggsäcken med fokus på barn och ungas skolgång och utbildning. Vi samlar in både penninggåvor och ryggsäckar. Penninggåvor används till studiestipendier till ungdomar i våra projekt och för att köpa skolmaterial. De insamlade ryggsäckarna skickas till Lettland och Litauen och delas ut till barn och ungdomar i våra projekt samt till barn med funktionsnedsättningar på specialskolor.

I östra Lettland och Litauen kämpar många familjer för att få vardagen att fungera. Pengarna räcker knappt till mat, så skolmaterial har man sällan råd med. I special- och internatskolorna finns barn som kommer från svåra familjeförhållanden. De kan inte räkna med stöd eller hjälp hemifrån – skolan är deras hem. För alla dessa är en ryggsäck fylld med skolsaker till stor nytta och glädje! Drivkraften för många föräldrar är att kunna ge sina barn ett bättre liv än de själva haft – ett bättre liv innefattar alltid en önskan om att kunna ge sina barn en god utbildning. Insamlingen Ryggsäcken är ett led i att stöda barnens skolgång. Tillsammans kan vi ge barn och ungdomar en trevligare skoldag och hjälpa ungdomar att fullfölja sin dröm om en bättre framtid.

På landsbygden i Balvi bor många ungdomar som gärna vill studera och få en utbildning. Familjer som kämpar med ekonomin kan inte stödja sina ungdomars vidareutbildning fullt ut då pengarna inte räcker till. Dessa ungdomar kan vi hjälpa tack vare de penninggåvor vi samlar in genom vår insamling Ryggsäcken. En av ungdomarna som behöver hjälp är Kintija, som vill studera till lärare. Hennes dröm är att hjälpa barn och kunna bidra till lokala samhället. Med stöd från insamlingen kan hon täcka sina internatkostnader och köpa nödvändigt skolmaterial.

Vi vill gärna kunna hjälpa fler ungdomar som Kintija till en bättre framtid och det kan du hjälpa oss med genom att ge en penninggåva till insamlingen. Du kan också delta i insamlingen genom att skänka en hel och ren ryggsäck fylld med oanvända skolsaker såsom blyertspennor, suddgummi, pennskrin, linjal, färgpennor, limstift, sax, häften, och vattenfärger. Lämna in ryggsäcken vid någon av våra insamlingsplatser senast 28.8. Penninggåvor betalas till vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39 eller via MobilePay till numret 60594, märk betalningen Ryggsäcken. Mer information om insamlingsställen och vår verksamhet finns här på hemsidan.

Vi behöver din hjälp för att kunna ge barnen en ryggsäck fylld med skolmaterial. Vi behöver din hjälp för att kunna uppfylla ungdomars drömmar om att studera vidare och skapa den framtid de längtar efter.

Tack för din värdefulla hjälp! Tillsammans gör vi skillnad.

Vänliga hälsningar
Terese Hoxell