Månadsbrev Juni 2022

Bästa vänner, 

Sommarlovet har bara börjat men här på Hoppets stjärna tänker vi redan på skolstart och ryggsäckar. För åttonde året i rad ordnar vi insamlingen Ryggsäcken med fokus på barn och ungas skolgång och utbildning. Vi samlar in både penninggåvor och ryggsäckar. Penninggåvor används till studiestipendier till ungdomar i våra projekt och för att köpa skolmaterial. De insamlade ryggsäckarna skickas till Lettland och Litauen och delas ut till barn och ungdomar i våra projekt samt till barn med funktionsnedsättningar på specialskolor.   

I östra Lettland och Litauen kämpar många familjer för att få vardagen att fungera. Pengarna räcker knappt till mat, så skolmaterial har man sällan råd med. I special- och internatskolorna finns barn som kommer från svåra familjeförhållanden. De kan inte räkna med stöd eller hjälp hemifrån – skolan är deras hem. För alla dessa är en ryggsäck fylld med skolsaker till stor nytta och glädje! Drivkraften för många föräldrar är att kunna ge sina barn ett bättre liv än de själva haft – ett bättre liv innefattar alltid en önskan om att kunna ge sina barn en god utbildning. Insamlingen Ryggsäcken är ett led i att stöda barnens skolgång. Tillsammans kan vi ge barn och ungdomar en trevligare skoldag och hjälpa ungdomar att fullfölja sin dröm om en bättre framtid.  

Artis, 20 år, är en ungdom som fått möjlighet att studera vidare tack vare stöd från Hoppets stjärna. Artis bor tillsammans med sina föräldrar i Balvi i en enrumslägenhet. Våren 2021 gick Artis ut yrkesskolan i Balvi med fina resultat och hösten 2021 kom han in på ’Rezekne Academy of Technology’ där han nu studerar till programmeringsingenjör. Artis familj kan inte stödja hans studier fullt ut då deras pengar inte räcker till internat och uppehälle. Tack vare insamlingen Ryggsäcken och de penninggåvor som samlades in ifjol kunde Artis få studiestipendium och möjligheten att uppfylla sin dröm om att studera vidare och skapa sig en bättre framtid. Vi vill gärna kunna hjälpa fler ungdomar som Artis till en bättre framtid och det kan du hjälpa oss med genom att ge en penninggåva till insamlingen. 

Du kan också delta i insamlingen genom att skänka en hel och ren ryggsäck fylld med oanvända skolsaker såsom blyertspennor, suddgummi, pennskrin, linjal, färgpennor, limstift, sax, häften, vattenfärger.  Lämna in ryggsäcken vid någon av våra insamlingsplatser senast 28.8. Penninggåvor betalas till vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39 eller via MobilePay till numret 60594, märk betalningen Ryggsäcken 

Vi behöver din hjälp för att kunna ge barnen en ryggsäck fylld med skolmaterial. Vi behöver din hjälp för att kunna uppfylla ungdomars drömmar om att studera vidare och skapa den framtid de längtar efter.  

Tack för din värdefulla hjälp! Tillsammans gör vi skillnad. 

Hälsningar
Terese Hoxell