Månadsbrev december 2023

Bästa vänner,

Alla barn är värdefulla, alla barn föds med potential och drömmar – men många saknar möjligheter. Detta blev mycket tydligt när vår styrelsemedlem Catarina och jag besökte vårt projekt i Argentina i slutet av november. Tack vare våra månadsgivare kan vi förverkliga drömmar för en del av Tobafolkets barn. Under resan träffade vi flera före detta fadderbarn som nu har förverkligat sina drömmar och har arbete. Det är det bästa bevis vi kan få på att vårt arbete är meningsfullt och faktiskt ger resultat. Vårt arbete är långsiktigt och inga mirakel sker över en natt men med tålamod och ett ihärdigt arbete förändras långsamt Tobafolkets livssituation till det bättre.

Under veckan som vi var där gick vi igenom bokföring och ekonomirapporter, ett nytt rapporteringssystem som lämpar sig bättre för vår redovisning av insamlingstillståndet till Polisstyrelsen, vi träffade alla våra fadderbarn och delade ut matpaket till familjerna. Vi besökte förskolan Alba som firade 5 år när vi var där, vi har deltagit i examensfest och besökt olika skolor. Detta var mitt första besök i Argentina och resan var både lärorik och känslosam. För oss på Hoppets stjärna är det viktigt att veta att vår hjälp når fram till de personer som behöver den och att hjälpen används på rätt sätt. Jag har aldrig misstrott vår samarbetspartner men jag kan nu säga rakryggat att hjälpen når fram och gör en verklig livsavgörande skillnad för våra fadderbarn.

Den hjälp vi bidrar med är så otroligt viktig! Fadderstödet innebär rent konkret att barnen får det skolmaterial de behöver och den obligatoriska skoluniformen. Varje månad får de familjer som sänder sina barn till skolan även ett paket med basprodukter som mjöl, matolja, te, tvål, pasta, ris etc. Barnen får också tand- och hälsovård på en vårdcentral i den närliggande byn Nam Qom. David Johansson, som är vår lokala samarbetspartner, förklarade att man ser tydliga skillnader mellan de barn och familjer som får ta del av fadderstödet och de som är utan. En gång per månad träffar vår socialarbetare Silvia barnen vid matutdelningarna. Där får hon möjlighet att tala med barnen om deras hem- och livssituation, drömmar och bekymmer. Hon kan sprida kunskap om hur samhället fungerar samt ge råd och stöd i svåra situationer. Detta är mycket värdefullt och det är här som den största skillnaden märks. Kunskap och utbildning är de nycklar som barnen behöver för att kunna uppfylla sina drömmar och skapa en bättre framtid. Vi vill hjälpa fler Tobabarn och vi behöver din hjälp. För 25 €/månad kan du förändra ett barns framtid, ge hopp och sprida glädje. Vill du veta mer så hör av dig på info@starofhope.fi eller per telefon på 040 164 6687. Mer bilder från vår resa finns på Facebook och Instagram, på vår hemsida kommer även en längre rapport att publiceras inom kort.

Har ännu inte köpt alla julklappar och vill ge en gåva som förändrar liv? Då kan du köpa gåvokort via vår hemsida eller i någon av våra second hand-butiker. Du kan t.ex. köpa en Get eller ett Matpaket. Mer information finns på https://www.starofhope.fi/gavokort/ Gör din beställning senast 18.12 så den hinner fram med posten före jul. Du kan ännu ge en penninggåva till vår julinsamling till vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39 eller till något av de konton som anges här i månadsbrevet. Penninggåvor kan också betalas via MobilePay till numret 60594, märk betalningen ”Julgåva” eller annat ändamål du vill stödja.

Jag avslutar årets sista månadsbrev med att rikta ett varmt och ödmjukt tack till alla som på olika sätt stödjer vår verksamhet! Alla bidrag är värdefulla, oberoende om det är en penninggåva eller ett par yllesockor. Vår organisation överlever inte utan er. Tack för att just du gör vårt arbete möjligt!

Vi önskar dig en fridfull jul och ett gott nytt år!

Vänliga hälsningar,

Terese Hoxell