Månadsbrev Augusti 2022

Bästa vänner, 

Ryggsäckar i alla möjliga färger börja pryda vårt lager. Ryggsäckar fyllda med skolsaker, medmänsklighet och omtanke. Då Hoppets stjärna delar ut ryggsäckar i höst kommer hundratals skolbarn att stå med tindrande ögon och vänta. Leveransen med ryggsäckar från Finland betyder oerhört mycket för så många. Ryggsäckarna har inte endast betydelse för barnen, utan också för alla de föräldrar som känner sig otillräckliga, som känner att de inte orkar, som inte vet hur de ska klara nästa hyra, som oroar sig för att skolstarten innebär stora utgifter. 

Ännu i augusti kan du delta i insamlingen Ryggsäcken. Du kan skänka en hel och ren ryggsäck (även begagnad) fylld med oanvända skolsaker såsom t.ex. blyertspennor, suddgummi, pennskrin, linjal, färgpennor, sax, häften. Barnen uppskattar också om där finns någon överraskning, kanske en liten godispåse, klistermärken, hygienartiklar eller något annat trevligt. Skriv en lapp som du tejpar eller häftar på ryggsäcken, där du märker ut om ryggsäcken är för ett barn mellan 6-12 år eller 13-16 år. Lämna in ryggsäcken vid någon av våra insamlingsplatser senast 28.8. Penninggåvor tas också emot med stor tacksamhet. Dessa används till att köpa skolmaterial och för att ge ungdomar studiestipendier för fortsatta studier. Penninggåvor betalas till vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39 eller via MobilePay till numret 60594, märk betalningen Ryggsäcken. 

Matpriserna stiger nu över hela världen. I Argentina råder stor osäkerhet och landets ekonomiska situation är riktigt illa. Landet har en inflation som nu ligger på ca 60% och som förväntas stiga ytterligare. Som vanligt är det de fattiga som drabbats hårdast. Matpriserna stiger i rasande fart och familjernas små inkomster räcker till allt mindre mat. Via vår insamling Mathjälpen som vi hade i våras betalar vi extra mathjälp till våra projektdeltagare så att de ska få hjälp med det mest grundläggande, att få mat på bordet. Jag vill påminna om att man kan stödja insamlingen Mathjälpen hela året, märk bara betalningen ”Mathjälpen” när du betalar in på vårt insamlingskonto FI57 4963 1040 0374 39 eller via MobilePay till numret 60594 

 

Hjälp oss att sprida medmänsklighet och glädje! Tack för din värdefulla hjälp!  

 

Hälsningar 

Terese Hoxell