Kuukausikirje Marraskuu 2022

Hyvät ystävät, 

 

Vielä ehdit osallistua tämän vuoden joulukeräykseen! Ruokapaketteja ja joululahjoja otetaan vastaan 19.11. saakka, mutta rahalahjoituksia kerätään vuoden loppuun saakka (31.12.). Tällä hetkellä tarkoituksemme on itse osallistua joulupakettien jakoon Latviassa, kuten olemme aina aikaisemmin tehneet, paitsi viimeksi kuluneina pandemiavuosina.  

 

Rahalahjoitukset ovat hyvin tärkeitä Intian, Haitin ja Argentiinan perheille. Kaikki yhteistyökumppanimme kertovat samaa. Ruoka- ja sähkökustannusten nousu tekee tilanteen näissä maissa hyvin vaikeaksi. Haitilainen Myrtha kertoo, että joillakin alueilla on sähköä pari tuntia päivässä, kun taas toisilla alueilla ei näe lamppujen palavan koskaan. Tarvitsemme sinun apuasi antaaksemme näille perheille hiukan jouluiloa ja kylläiset vatsat.    

 

Rahalahjoitukset käytetään ruokalahjakortteihin eri projektiemme perheille. Latviassa ja Liettuassa jaamme ruokalahjakortteja perheille, joille ei ole riittänyt ruokapaketteja. Lahjakortit ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi käyttää alkoholi- tai tupakkatuotteisiin. Tarjoamme myös Mumbain slummialueiden resurssikeskusten tytöille unohtumattoman juhla-aterian. Resurssikeskusten joulujuhlista on tullut perinne, jota kaikki lapset odottavat ilolla.  Argentiinassa ja Haitissa yhteistyökumppanimme ostavat ruokaa, jonka he antavat suoraan perheille. Haitin ja Argentiinan lapset saavat yleensä myös pienen makeislahjan.                           

 

Kaikki rahalahjoitukset maksetaan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai jollekin kuukausikirjeessä mainitulle tilille. Rahalahjoitukset voi maksaa myös MobilePay:n kautta numeroon 60594; maksun viestiksi ”Joululahja”. Sinä yksittäisen lapsen tai perheen kuukausilahjoittaja jossakin projekteistamme: jos haluat tehdä ylimääräisen rahalahjoituksen, välitämme sen lyhentämättömänä edelleen lapselle/perheelle. Kirjoita maksuun viestiksi vastaanottajan nimi, ÄLÄ käytä viitenumeroa ylimääräisissä lahjoituksissa.  

   

Varsinaiset ruokapaketit ja joululahjat jaetaan lapsille, perheille ja vanhuksille Latviassa ja Liettuassa. Toimita paketti/lahja 19.11. mennessä suoraan meille tai johonkin keräyspisteeseemme. Ruokapaketteihin voi laittaa kuivamuonaa ja säilykkeitä, hygieniatarvikkeita, kestävän lelun tai koulutarvikkeita. Ilmoita ruokapakettien kohdalla onko vastaanottaja lapsiperhe vai eläkeläinen (mielellään englanniksi kirjoitettuna jakelun helpottamiseksi). Halutessasi antaa paketin tietylle balvilaiselle perheelle, tulee perheen nimi kirjoittaa selvästi paketin päälle. Voit myös antaa lapselle tarkoitetun joululahjan. Joululahjaksi voi antaa esim. kestävän lelun tai koulutarvikkeita. Ilmoita joululahjan kohdalla sopiiko se tytölle vai pojalle ja suunnilleen minkä ikäiselle; kirjoita esim. Girl 7-10 years. Tarkemmat ohjeet ja keräyspisteet löydät osoitteesta www.starofhope.fi ja Facebookista (Toivon tähti ry). Otathan meihin yhteyttä jos sinulla on kysyttävää! 

 

Tekojemme kautta voimme antaa kanssaihmiselle iloa ja tukea, lohtua ja toivoa – se on tärkeimpiä ja arvokkaimpia asioita mitä voimme tehdä.               

 

Tule mukaan levittämään jouluiloa yhdessä kanssamme! 

 

Terveisin 

 

Terese Hoxell