Testamentti ja muistolahjoitus

Auta lasta, anna lapselle mahdollisuus tulevaisuuteen!

Muistolahjoitus

Voit kunnioittaa poisnukkunutta Toivon tähdelle osoitetulla lahjoituksella. Muistolahja lahjoitetaan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 (ITELFIHH)

Omaisena voit olla yhteydessä meihin ja voimme keskustella miten menetellä muistolahjoituksen suhteen. Oliko jokin asia edesmenneen sydäntä lähellä? Tai ehkä haluatte, että rakasta vainajaa muistetaan jollakin
erityisellä tavalla?

Testamentti Toivon tähdelle

Laatimalla testamentin voit myös poismenosi jälkeen huolehtia sinulle tärkeistä ihmisistä ja asioista. Pienikin osa jäämistöstäsi voi muuttaa toisen ihmisen elämän.  

Alta löydät selventävää tietoa perintöön ja testamenttiin liittyvästä lainsäädäännöstä sekä käytännön kysymyksistä.  

Miksi kirjoittaa testamentin?
• Perintökaaressa määrätään ketkä perivät jäämistömme testamentin puutteessa. Ellei sinulla ole serkkua lähempiä sukulaisia, koko jäämistö menee valtiolle.
• Haluat ehkä itse päättää, kuka sinut perii. Sinun on silloin tehtävä testamentti, jotta lainmukainen perimysjärjestys ei tulisi voimaan. Rintaperillisillä on kuitenkin aina oikeus saada lakiosansa, joka on puolet siitä, mitä perillinen olisi saanut ilman testamenttia.

Lahjoituksesi on verovapaa
Lahjoituksesi on vapautettu lahjaverosta kun annat jäämistösi yleishyödylliseen tarkoitukseen. Myös Toivon tähden kautta perinnöksi annetut ja myydyt arvopaperit ja kiinteistöt ovat verovapaita.

Miten testamentti kirjoitetaan?
• Testamentintekijän on oltava 18 vuotta täyttänyt ja täysissä sielun ja ruumiin voimissa.
• Testamentin on oltava kirjallinen, päivätty ja testamentintekijän omakätisesti allekirjoittama kahden todistajan läsnä ollessa.
• Todistajien on oltava 18 vuotta täyttäneitä, he eivät saa olla testamentintekijän lähisukulaisia eivätkä testamentin edunsaajia tai testamentinsaajien lähisukulaisia. Todistajien tulisi tietää, että kyseessä on testamentti ja heidän tulee todistaa, että testamentintekijä on täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Heidän ei tarvitse tietää testamentin sisältöä.
• Testamentti tulee antaa tiedoksi perillisille esim. ennen perunkirjoitusta, ts. testamentista annetaan kuitattu jäljennös. Perunkirjoitus on aloitettava kolmen kuukauden sisällä kuolemantapauksesta.

Kenelle voin tehdä testamentin?
Sinulla on täysi vapaus testamentata varasi kenelle haluat. Ainoana rajoituksena on rintaperillisten ns. lakiosa. Rintaperillisesi ovat aina oikeutettuja vähintään puoleen varoistasi.
Muilta osin voit testamentata jäämistösi yksittäiselle henkilölle, järjestölle tai säätiölle. Voit myös halutessasi jakaa jäämistösi useiden henkilöiden ja/tai järjestöjen kesken. Lisäksi voit myös kirjoittaa, että tietty rahasumma, esine tai omaisuus menee määrätylle henkilölle tai järjestölle.

Tarvitsenkö lakimiestä?
Asiantuntevan lakimiehen apu voi helpottaa testamentin laatimista. Testamentin sanat on voitava lukea ja ymmärtää useitakin vuosia niiden kirjoittamisen jälkeen. Neuvomme sinua siksi käyttämään asiantuntevaa henkilöä, kuten asianajajaa, pankin juristia tai pankin notariaattiosastoa.

Toimi näin jos haluat antaa jäämistösi Toivon tähden toiminnan hyväksi:
Ennen testamentin laatimista, mieti tarkkaan miten haluat jakaa varojasi lasten, sukulaisten tai järjestöjen kesken. Laadi luettelo kaikista varoistasi, kiinteistöistäsi, arvopapereistasi, vakuutuksistasi ja irtaimistostasi. Merkitse luetteloon myös velat ja lainat. Ota mukaan kirjoittamasi luettelo kun tapaat asianajajasi tai muun juridisen asiantuntijan laatiaksesi testamenttisi. Ota mukaan myös jäljennös viimeksi tehdystä veroilmoituksestasi.

Halutessasi antaa jäämistösi Toivon tähden toiminnan hyväksi, tee testamenttilahjoitus osoitteella:

Toivon Tähti ry – Hoppets stjärna r.f.
Tiilitehtaantie 7A, 64200 Närpiö, Suomi
Y-tunnus 1010376-7

Ellet ilmoita testamentissasi mitään erityistä kohdetta, tulemme käyttämään rahoja siellä missä niitä eniten tarvitaan. Halutessasi että lahjoituksesi käytetään tiettyyn toimintaan, voit tietenkin ilmoittaa siitä. Jos haluat testamentata varoja johonkin tiettyyn tarkoitukseen, olisi hyvä jos keskustelisit asiasta kanssamme ensin.

Voit muotoilla testamenttisi esimerkiksi näin:
Toivon tähdelle käytettäväksi ensisijaisesti (toiminta jota haluat tukea) tai muuhun Toivon tähden harjoittamaan toimintaan.

Onko kysyttävää?

Jos sinulla on testamenttiasi koskevia kysymyksiä, otathan yhteyttä Toivon tähteen.

Osoite:
Toivon tähti r.y
Tiilitehtaantie 7A
64200 Närpiö

Puh: 040 164 6687
sähköposti: info@starofhope.fi

Pankki: Säästöpankki
IBAN: FI57 4963 1040 0374 39
BIC: ITELEHH

Uusi koulu Haitin Bois Negresseen 

Testamenttilahjoituksen ansiosta saatoimme toteuttaa unelman uudesta koulusta Bois Negresseen. 7-9 luokat, jotka ovat aikaisemmin saaneet opetusta pihalla olevassa teltassa, ovat nyt vihdoin saaneet katon päänsä päälle. Onni ja ilo on ylimmillään ja koulurakennus tulee ilahduttamaan tuhansia lapsia tulevaisuudessa.  

Ruoka-apua koronapandemian aikana

Koronapandemia iski ankarasti kaikkiin projekteihimme ja ruoka-avun tarve kasvoi voimakkaasti. Toivon tähti sai testamenttilahjoituksen ilman ehtoja ja hallitus päätti, että varat käytettäisiin siellä missä niitä kipeimmin tarvitaan. Testamenttilahjoituksen ansiosta olemme voineet antaa ylimääräistä ruoka-apua hädässä oleville perheille.