TOIVON TÄHTI RY ON YLEISHYÖDYLLINEN REKISTERÖITY YHDISTYS. TOIMINTAMME RAHOITETAAN KOKONAAN LAHJOITUKSILLA.

Toivon tähti ry:n kotipaikka on Närpiö. Se toimii Suomessa itsenäisenä järjestönä. Toivon tähden toiminta koostuu kolmesta osasta: kehitysapu, avustuslähetykset sekä second hand-myynti. Toivon tähden pääkonttori, varasto, pakkaamo ja toinen second hand-myymälöistä sijaitsevat Närpiössä. Vaasassa on toimipiste ja toinen second hand-myymälä. Meillä on laaja verkosto vapaaehtoisia Pohjanmaalla, Satakunnassa, Turunmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Yhdistystä johtaa hallitus yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Yhdistys kokoontuu vuosikokoukseen.

 

Hallitus 2023

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja 4-6 varsinaista jäsentä sekä kaksi
varajäsentä, jotka kaikki valitaan vuosikokouksessa kalenterivuodeksi kerrallaan.

Maria Österåker

Puheenjohtaja

Tua Herrgård

Varapuheenjohtaja

Catarina Jerkku

Hallituksen jäsen

Raymond Wesander

Hallituksen jäsen

Marjo Österdahl

Hallituksen jäsen

Emina Arnautovic

Sijainen

Roger Nylund

Sijainen

HISTORIA

Toivon tähti ry perustettiin Suomessa vuonna 1989. Järjestö syntyi alunperin Ruotsissa, jossa se perustettiin vuonna 1966. Norjan järjestö perustettiin vuonna 1984. Suomen Toivon tähti toimii itsenäisenä järjestönä, ja se tekee työtä omien kehistysapuprojektiensa hyväksi.

Toivon tähti ry on vuosien mittaan tehnyt työtä eri puolilla maailmaa. Olemme tukeneet kehitysapuprojekteja Argentiinassa, Brasiliassa, Filippiineillä, Ghanassa, Haitissa, Intiassa, Keniassa, Kiinassa, Kolumbiassa, Latviassa, Niegeriassa, Romaniassa, Tansaniassa, Trinidad ja Tobagossa, Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Venäjällä. Painopisteemme on vuosien varrella ollut lasten ja nuorten koulutuksen sekä vammaisten tukeminen.

Avustuslähetyksiä on toimitettu Viroon, Latviaan, Liettuaan, Moldovaan, Puolaan, Ukrainaan ja Valko-Venäjälle.

Yhteistyössä Ulkoministeriön kanssa olemme toteuttaneet hankkeita Ghanassa, Haitissa, Latviassa, Moldovassa ja Ukrainassa.