Kuukausikirje Kesäkuu 2023

Hyvät ystävät, 

 

Kesäloma on vasta alkanut, mutta meillä täällä Toivon tähdessä on mielessä jo koulun alkaminen ja selkäreput. Jo yhdeksättä kertaa peräkkäin järjestämme Selkäreppu-keräyksen, jossa keskitytään lasten ja nuorten koulutukseen. Keräämme sekä rahalahjoituksia että selkäreppuja. Rahalahjoitukset käytetään projektiemme nuorten opintostipendeihin ja koulutarvikkeiden ostoon. Keräämämme selkäreput lähetetään Latviaan ja Liettuaan ja jaetaan projektiemme lapsille ja nuorille sekä erityiskoulujen vammaisille lapsille.                                                

 

Itäisessä Latviassa ja Liettuassa monet perheet kamppailevat saadakseen rahat riittämään arjen välttämättömyyksiin. Rahat riittävät tuskin ruokaan, joten koulutarvikkeisiin on harvoin varaa. Erityis- ja asuntolakouluissa on vaikeista perheoloista tulevia lapsia. Heillä ei ole turvanaan tukea tai apua kotoa – koulu on heidän kotinsa. Kaikille heille selkärepullinen koulutarvikkeita tuo suurta iloa ja hyötyä! Monien vanhempien jaksamisen voimanlähteena on paremman elämän antaminen lapsilleen kuin heillä itsellään on ollut – ja parempaan elämään sisältyy aina toive hyvän koulutuksen antamisesta lapsille. Selkäreppu-keräys kuuluu osana lasten koulunkäynnin tukemiseen. Yhdessä voimme antaa lapsille ja nuorille mukavamman koulupäivän ja auttaa nuoria toteuttamaan unelmansa paremmasta tulevaisuudesta.  

 

Balvin maaseudulla asuu paljon nuoria, jotka haluavat mielellään opiskella ja saada ammatin. Taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevat perheet eivät pysty tukemaan nuorten jatkokoulutusta täysimääräisesti, koska rahat eivät riitä. Näitä nuoria voimme auttaa Selkäreppu-keräyksen kautta keräämillämme rahalahjoituksilla. Kristaps ja Kristine ovat kaksi nuorta apua saavaa sisarusta. Kristaps opiskelee koneasentajaksi ja Kristine opiskelee hotelli- ja matkailualalla. Kouluviikkoina he asuvat asuntolassa; asumista tuetaan osittain perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Asuntolakustannusten lisäksi kustannuksia tulee kaikista koulutarvikkeista ja ruoasta. Ilman apua nuorten ei olisi mahdollista suorittaa opintojaan.     

 

Haluamme mielellämme auttaa usempia Kristapsin ja Kristinen kaltaisia nuoria parempaan tulevaisuuteen ja tässä työssä sinä voit auttaa meitä tekemällä rahalahjoituksen keräykseen. Voit myös osallistua keräykseen lahjoittamalla ehjän ja puhtaan selkärepun täynnä käyttämättömiä koulutarvikkeita kuten lyijykyniä, pyyhekumeja, kynäkotelo, viivotin, värikynät, liimapuikko, sakset, vihkoja, vesivärit. Toimita selkäreppu johonkin keräyspisteeseemme 28.8. mennessä. Rahalahjoitukset maksetaan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai MobilePay:n kautta numeroon 60594, maksun viitteenä Selkäreppu 

 

Tarvitsemme sinun apuasi voidaksemme antaa lapsille selkärepun täynnä koulutarvikkeita. 
Tarvitsemme apuasi voidaksemme toteuttaa nuorten unelmat opintojen jatkamisesta ja heidän kaipaamansa tulevaisuuden luomisesta.           

Kiitos arvokkaasta avustasi! Yhdessä saamme aikaan muutoksia. 

 Ystävällisin terveisin

Terese Hoxell