Stöd vår verksamhet

Alla barn är värdefulla, alla barn föds med potential – men många saknar möjligheter. Tillsammans kan vi ge utsatta barn möjligheter!

Ge en penninggåva
Bli månadsgivare

Hoppets stjärna är en allmännyttig, registrerad förening. Vår verksamhet finansieras helt genom donationer.

Hoppets stjärna r.f. har Närpes som hemort och fungerar som en självständig organisation i Finland. Hoppets stjärnas organisation består av tre delar: Utvecklings- och biståndssamarbete, humanitära hjälpsändningar samt second hand-försäljning. Hoppets stjärnas kontor, lager och packeri finns i Närpes. Våra second-handbutiker finns i Närpes och Vasa. Vi har ett stort nätverk av frivilliga runtom i Österbotten, Åboland och i huvudstadsregionen. Föreningen leds av styrelsen i samarbete med verksamhetsledaren. Föreningen samlas till årsmöte. 

Läs mer om vår verksamhet

Du kan stödja vår verksamhet på flera olika sätt

Varför ska man understöda Hoppets stjärna?

Genom bistånd kan Hoppets stjärna bidra till att de svagaste i samhället som barn, ungdomar, barnfamiljer och funktionshindrade får hjälp. Vi satsar särskilt på skolgång och utbildning för barn och unga. Vi utför också preventivt socialt arbete bland fattiga och utsatta familjer. På så sätt skapas bestående förändringar i barns och familjers liv samtidigt som vi bidrar till positiva och långsiktiga samhälleliga effekter. Humanitärt bistånd ges huvudsakligen genom våra hjälpsändningar.

Vårt arbete bygger på samarbete med lokala samarbetspartners som känner till regionens speciella behov. Arbetet sker på gräsrotsnivå, men vårt mål är att förändra samhället och dess värderingar. Vi bedriver vårt arbete med ett stort hjärta samtidigt som vi inte glömmer bort vårt sunda bondförnuft och vi strävar alltid efter att hålla ner våra administrationskostnader (du kan läsa mer om dem under “Frågor och svar”). På så vis kan du känna att dina donerade pengar kommer fram till de som verkligen behöver dem.

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

A title

Image Box text

Att vara månadsgivare är en handling som ger konkret och bestående hjälp. Som månadsgivare ger du en månatlig penninggåva som hjälper barn till ett bättre liv. Du är med och ger barn en chans att gå i skola och möjlighet till utbildning. Du är med och ger familjer trygghet. Du kan även när som helst via vår hemsida ge en engångsdonation. Summan och ändamålet bestämmer du själv. 

Frågor och svar

Besök våra butiker

Hoppets stjärna Second hand

I våra butiker shoppar du med gott samvete. Samtidigt som du tänker på miljön och plånboken, bidrar du till vårt hjälparbete.

Du hittar allt från unika småprylar, glas och porslin till märkeskläder, vintagekläder och möbler. Du kan också lämna in dina varudonationer, du kan köpa gåvokort och diskutera med oss om Hoppets stjärnas hjälparbete.

Allt som säljs i butiken är donationer från privatpersoner och företag. Försäljningsintäkterna är oerhört viktiga för upprätthållandet av vår hjälpverksamhet.

Vasa second hand shop
Fredsgatan 20
tfn 040 164 6570
Måndag – fredag 10-17
Lördag 10-15

Närpes second hand shop
Tegelbruksvägen 7A
tfn 040 164 6846
Måndag – fredag 10-17
Lördag 10-15