Ge en varudonation

Ge varor till Hoppets stjärna - vi omvandlar dem till hjälp!

Hoppets stjärna bedriver hjälpsändningsverksamhet främst till Lettland och Litauen, ungefär 25 hjälpsändningar per år. Då du ger varor till oss skickar vi varorna till dem som behöver dem eller säljer dem i våra second hand-butiker i Närpes eller Vasa. Försäljningsintäkterna är mycket viktiga för vår hjälpverksamhet och används bl.a. till att bekosta transporterna. Behoven är stora och vi tar med tacksamhet emot din donation!

På grund av corona och rådande omständigheter arbetar vår transportpersonal för tillfället mindre. Därför prioriterar vi nu bara större hämtningar som t.ex. möbelhämtningar och tömning av bostäder (garage, vind, källare eller uthus) samt dödsbon. När det gäller hustömningar önskar vi att ni tar kontakt så fort som möjligt, dels för att komma överens om tidpunkt, dels så att vi kan ge instruktioner om vad vi tar emot. Det har hänt att man kastat bort saker som man trott vara ”skräp”, t.ex. gamla trälådor, verktyg eller tomma gamla oljeburkar men som vi kan förvandla till pengar i våra loppisbutiker och som sen blir till hjälp till förmån för utsatta barn. Vårt huvudkontor finns i Närpes och alla transporter utgår från Närpes. Tidvis har vi upp till 2-3 veckors väntetid.

Mindre donationer önskar vi att man själv för till någon av våra loppisbutiker eller till någon av våra frivilliga insamlare, klicka här för att se listan.

Kontakta oss för mera information på telefon 040 164 5710 eller per e-post jan-peter.lindstrom@starofhope.fi 

Beträffande varudonationer från dödsbon: Vi förutsätter att alla parter är överens om och införstådda med att saker från dödsboet doneras.  

Tyvärr får vi varje vecka varor som varken kan skickas som bistånd eller säljas. Hoppets stjärna betalar ekoavgift. Varje varudonation som inte kommer till nytta betalar vi för att bli av med.

GE INTE BORT SÅDANT DU INTE SJÄLV SKULLE KUNNA TÄNKA DIG ATT ANVÄNDA!

Om du är osäker på om dina saker kan doneras eller inte – ta kontakt!

Du kan själv lämna in en mindre varudonation till Hoppets stjärna i Närpes, på Tegelbruksvägen 7, eller vid vår verksamhetspunkt i Vasa, Fredsgatan 20, under våra öppethållningstider. Se också vår lista på frivilliga insamlare här nedan. Alla möbler och större varudonationer ber vi er att på förhand diskutera med oss.

Här hittar du lista på saker du kan donera till oss

Här hittar du kontaktuppgifter till våra insamlare

 

      
 

Kontaktuppgifter

Tegelbruksvägen 7A
64200 Närpes
tfn. 06 225 3698

Hoppets stjärna Second hand, Närpes
Tegelbruksvägen 7A
tfn. 040 164 6846

Hoppets stjärna Second hand, Vasa
Fredsgatan 20
tfn. 040 164 6570

CONNECT WITH US