Kuukausikirje toukokuu 2024

Intia on suurten vastakohtien maa. Maan korkean teknologian kehityksestä ja rikkaista luonnonvaroista huolimatta suuri osa väestöstä elää erittäin köyhissä oloissa. Rikkaiden ja köyhien välillä vallitsee suuri ero. Köyhät elinolot merkitsevät hyvin rajoitettua ja ankeaa tulevaisuutta, varsinkin tytöille. Intian tytöt kohtaavat monia vaikeita haasteita – alkaen sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja rajoitetuista koulutusmahdollisuuksista väkivaltaan ja sortoon. Nämä tekijät vaikeuttavat tyttöjen mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä ja tulevaisuuteensa.

Mumbain tiheästi asutuilla slummialueilla Toivon tähti työskentelee muuttaakseen näiden tyttöjen elämäntilanteen. Resurssikeskustemme kautta tarjoamme koulutusohjelmia ja välitämme tietoa alkaen englannin kielestä ja tietokonevalmiuksista terveystietoon ja henkilökohtaiseen kehitykseen. Tavoitteemme on vahvistaa tyttöjen itsetuntoa, antaa heille välineitä itseilmaisuun ja elämänhallintaan sekä valmistaa heitä tulevaisuuteen, jossa he osallistuvat aktiivisesti yhteiskunnalliseen kehitykseen.

Monet perushygieniatuotteet joita me pidämme itsestään selvinä eivät ole tukemiemme tyttöjen saatavilla. Alusvaatteista ja saniteettituotteista ei ole vain puutetta, vaan ne ovat usein saavuttamatonta ylellisyyttä monille perheille alueilla jossa työskentelemme. Yhteistyökumppanimme on kertonut meille, että tytöt joutuvat jakamaan alusvaatteensa ja uudelleenkäytettävät kuukautissuojat (kuten kangasrievut) muiden naispuolisten perheenjäsenten kanssa. On surullista kuulla henkilökohtaisten hygieniatarvikkeiden puutteesta, mikä voi johtaa vakaviin terveysongelmiin. Perheenjäsenet käyttävät myös yhteistä hammasharjaa.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi haluamme jakaa tytöille hygieniapakkauksia jotka sisältävät alushousuja, hammasharjoja, sampoota ja terveyssiteitä. Myös pojat saavat hammasharjoja. Näiden pakkausten tarkoituksena on saada jokainen tyttö tuntemaan itsensä puhtaaksi, varmaksi ja arvostetuksi. Hygienia ei ole ainoastaan mukavuusasia – kyse on terveydestä ja itsekunnioituksesta.

Sinä voit auttaa tyttöjämme tekemällä rahalahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39. Voit myös maksaa MobilePay:llä numeroon 60594; merkitse maksuun Intian tytöt.  Yhdessä voimme jatkossakin antaa näille tytöille välineet, joita he tarvitsevat rakentaakseen valoisamman ja terveellisemmän tulevaisuuden.

Voit vielä 31.5. saakka tehdä rahalahjoituksen Ruoka-apukeräykseemme ja auttaa meitä täyttämään nälkäiset vatsat. Merkitse maksuun Ruoka-apu halutessasi tukea keräystä. Lisätietoja Ruoka-avusta löydät kotisivultamme www.starofhope.fi.

Tukesi ja osallistumisesi ansiosta jatkossakin voimme antaa lapsille valoisamman tulevaisuuden. Jokainen lahjoitus, koosta riippumatta, on tärkeä ja auttaa päämäärän saavuttamiseen.

Kiitos arvokkaasta avustasi!

Ystävällisin terveisin
Terese Hoxell