Kuukausikirje Syyskuu 2022

Hyvät ystävät, 

 

Nikhat asuu Malvanissa, yhdellä Mumbain lukemattomista slummialueista, jossa Toivon tähti on kymmenen vuoden ajan työskennellyt mahdollistaakseen tyttöjen koulunkäynnin. Nikhat on viimeiset viisi vuotta osallistunut säännöllisesti toimintaan yhdessä resurssikeskuksista, joita Toivon tähti on mukana vetämässä. Perheessä, joka on muuttanut maaseudulta Mumbaihin paremman elämän toivossa, on kaksi tytärtä, Nikhat ja Maliha. Isällä on satunnaistöitä maalarina ja äiti hoitaa taloutta. Perheen jo ennestään pienet tulot ovat vähentyneet pandemian aikana ja nyt inflaation ja ruoan korkeiden hintojen takia.  

 

Nikhat on vastuuntuntoinen tyttö, joka on hyvä koulussa ja osallistuu aktiivisesti kaikkiin resurssikeskuksen oppitunteihin ja tapahtumiin. Eräänä päivänä Nikhat kertoi apeana, että hänen täytyy lopettaa koulunkäyntinsä ja mennä työhön, koska perheellä ei ole varaa maksaa molempien sisarusten opintoja. Isosisko Maliha on aikaisemmin myös osallistunut resurssikeskuksen toimintaan ja sen ansiosta hän opiskelee nyt Ismail Yusuf Collegessa. Resurssikeskuksen opettajan kuullessa asiasta hän lupasi auttaa Nikhatia. Opettaja tiedotti vanhemmille, että Nikhatilla on mahdollisuus saada opintostipendi Toivon tähden kautta, edellyttäen että hän kirjoittautuu johonkin kouluun ja osoittaa menestystä opinnoissaan. Vanhemmat antoivat suostumuksensa ja Nikhat voi nyt opiskella Bafna Girls’ Collegessa.  

 

Vallitsevan taloudellisen kriisin takia monen nuoren tytön on vaikeampaa saavuttaa tulevaisuuden unelmansa. Nikhat on nyt matkalla kohti unelmaansa ja samalla hän on esikuvana monille muille resurssikeskuksen tytöille. On tärkeää näyttää, että on olemassa tie ulos köyhyydestä, että mahdollisuuksia löytyy, kunhan on valmis työskentelemään päämääränsä saavuttamiseksi. 

 

Antaaksemme Nikhatin kaltaisille tytöille mahdollisuuden koulutukseen olemme 5 vuoden ajan keränneet varoja Selkäreppu -keräyksen kaltaisilla keräyksillä. Rahavarat käytetään opintostipendeihin. Myös kaikkien kuukausilahjoittajien ansiosta, jotka tukevat säännöllisesti avustustyötämme Intiassa, voimme tavoittaa nämä tytöt ja pitää resurssikeskusten toiminnan käynnissä. Tehtävämme on tärkeä! Jokainen tyttö, joka voi saada koulutuksen, on voitto, jokainen tyttö, joka saa käydä koulua, on osa sitä myönteistä muutosta, jonka puolesta työskentelemme. Kun tytöille annetaan ääni ja työskennellessämme ympäröivän yhteiskunnan negatiivisten asenteiden muuttamiseksi tyttöjä ja heidän kouluttamistaan kohtaan, ehkäisemme lapsiavioliittoja, ihmiskauppaa ja sortoa. Koulutuksen saanut tyttö voi elättää tulevat lapsensa. Tyttöjä kouluttamalla katkaisemme syrjäytymisen ja köyhyyden kierteen, joka periytyy sukupolvelta toiselle.                                            

 

Jos haluat olla mukana tässä tärkeässä muutostyössä kohti kaikkien lasten yhdenvertaisuutta ja oikeutta koulutukseen, voit ryhtyä Toivon tähden kuukausilahjoittajaksi. Voit myös tehdä rahalahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai MobilePay:n kautta numeroon 60594; maksuun viestiksi ”Intian tytöt” (tai tarkoitus jota haluat tukea). Kaikki apu on tervetullutta! 

 

Olemme nyt päättäneet selkäreppukeräyksen tältä vuodelta. Olemme keränneet 268 selkäreppua, jotka on jaettu Liettuan Zarasaissa ja Riian erityiskouluissa. Latvian Balvissa selkäreput jaetaan joulupakettien jaon yhteydessä. Lämmin kiitos kaikille Selkäreppu -keräykseen lahjoituksia tehneille! 

 

Auta meitä levittämään tietoa, taitoa ja iloa! Kiitos arvokkaasta avustasi!  

Terveisin

Terese Hoxell