Kuukausikirje maaliskuu 2024

Viime vuosina olemme nähneet elinkustannusten nousevan pelottavaa vauhtia koko maailmassa. Perheet kamppailevat pysyäkseen kohoavien ruoan hintojen tahdissa ja aivan liian monet lapset menevät joka ilta vuoteeseen nälkäisinä. Auttaaksemme lapsia ja perheitä kaikissa projekteissamme käynnistämme nyt kevään Ruoka-apukeräyksen. Keräyksen tarkoituksena on auttaa perheitä ylimääräisellä ruoka-avulla. Tässä on kyse välittämisestä ja lähimmäisenrakkauden osoituksesta. Sinun lahjoituksesi voi lievittää vanhempien huolta siitä, etteivät he voi antaa tarpeeksi ruokaa lapsilleen. Sinun lahjoituksesi voi antaa lapselle ilon olla kylläinen ja täynnä energiaa. Sinun lahjoituksesi merkitsee paljon!

 

Joulupakettien jakelun yhteydessä Balvissa joulukuussa kävimme muutamassa ruokakaupassa vertailemassa ruoan hintoja. Yllättävää oli, että ruoan hinnat ovat melkein samaa tasoa kuin täällä Suomessa; jotkut tuotteet ovat jopa kalliimpia. Avustamiemme perheiden vanhempien, joilla on kokopäivätyö, nettopalkka on n. 500-600€/kk. Useimpien tulot ovat vielä pienempiä, koska Balvin maaseudulla on vaikea löytää työtä. Ottaen huomioon korkeat ruoan hinnat ja pienet tulot ei voi muuta kuin ihmetellä, miten perheet tulevat toimeen. Facebook- ja Instagram-tileillämme @toivontahtisuomi voit katsoa kuvia ja lukea tästä lisää.

 

Auta meitä täyttämään nälkäiset vatsat! Voit maksaa rahalahjoituksen tai tehdä ruokapaketin. Rahalahjoitukset maksetaan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39. Voit myös maksaa MobilePay:n kautta numeroon 60594, viestinä Ruoka-apu. Rahalahjoituksilla yhteistyökumppanimme Haitissa ja Argentiinassa ostavat ruokatavaroita, jotka jaetaan perheille. Baltian maissa perheet saavat ruokaostokortin tai valmiin ruokapaketin. Ruokaostokorteissa on alkoholi- ja tupakkatuotteiden osto aina estetty, joten lahjoituksia ei voi käyttää väärin. Mikäli sinulla on kummiperhe Balvissa voit antaa lahjan suoraan perheelle; kirjoita perheen nimi viestiksi maksusuoritukseen tai selvästi ruokapaketin päälle.

 

Halutessasi tehdä ruokapaketin jonka lähetämme Latviaan tai Liettuaan, se tulee toimittaa meille 15.5. mennessä. Valmiiksi tehdyt ruokapaketit voivat sisältää mm. kuivamuonaa, säilykkeitä, hygieniatuotteita ja ehkä jotakin hyvää lapsille. Muista että ”parasta ennen”-päiväyksen on oltava voimassa ja kaikkien tuotteiden tulee olla avaamattomia ja alkuperäispakkauksissa. Ruokapaketin voit toimittaa johonkin toimipisteeseemme tai jollekin kerääjällemme. Lisätietoja löydät kotisivultamme www.starofhope.fi ja Facebook-sivultamme ”Toivon tähti ry”.

 

Ruokapaketit jotka lähetetään Suomesta perheille Latviaan ja Liettuaan ovat erittäin tervetulleita. ”Nämä ruokapaketit ovat hyvin tärkeitä perheille, vaikka monia samankaltaisia tuotteita voi ostaa myös Latviasta. Erikoiseksi ne tekee se, että ne tulevat ihmisiltä toisesta maasta, mikä osoittaa välittämistä ja rakkautta perheille”, sanoo Tamara, Latvian kummivastaava.

 

Kiitos jatkuvasta tuestasi ja osallistumisestasi! Jokainen lahjoitus – koosta riippumatta – on tärkeä ja auttaa meitä täyttämään nälkäiset vatsat.

 

Kiitos arvokkaasta avustasi!

Ystävällisin terveisin

Terese Hoxell