Kuukausikirje Maaliskuu 2022

Hyvät ystävät, 

 

Kuvittele olevasi todella nälkäinen. Typötyhjässä vatsassa tuntuu nipistelyä tai kipua. Joka kymmenennelle ihmiselle maailmassa tämä tunne on jokapäiväinen. Jopa 811 miljoonaa lasta ja aikuista menee joka ilta nukkumaan nälkäisenä. Samanaikaisesti toisessa osassa maapalloa heitetään pois 931 miljoonaa tonnia ruokaa joka vuosi. Tämä tuntuu sekä käsittämättömältä että epäoikeudenmukaiselta. Planeettamme on tarjonnut meille valtavat resurssit, mutta resurssien epäyhdenvertainen saatavuus ja tehoton käsittely jättävät valitettavasti miljoonia ihmisiä nälkäisiksi ja aliravituiksi. ”Nälän poistaminen, turvatun elintarvikehuollon ja paremman ravitsemuksen saavuttaminen sekä kestävän maatalouden edistäminen” kuuluvat tavoitteisiin, joita maailma on asettanut vuoteen 2030 mennessä. Valitettavasti trendi on menossa väärään suuntaan. Ilmastonmuutokset, konfliktit, talouden taantumat ja koronapandemia ovat syitä siihen, että nälkäisten määrä maailmassa on kasvanut voimakkaasti viime vuosina 

 

Monet perheet projekteissamme ovat pandemian takia menettäneet tulonsa kokonaan tai osittain.  Luonnonmullistukset ja konfliktit (jotka ovat koetelleet mm. Haitia kovalla kädellä) aiheuttavat ruoan hintojen nousua, mikä taas johtaa siihen, että ruoan määrä perheiden aterioilla ehtyy. Auttaaksemme projektiemme lapsia ja perheitä käynnistämme nyt Ruoka-apu -keräyksen. Keräyksen tarkoituksena on auttaa projektiemme perheitä ylimääräisellä ruoka-avulla ruokaostokorttien ja ruokapakettien muodossa. Aikaisempina vuosina Toivon tähden keräys on keväisin keskittynyt äitienpäivään ja naisiin, mutta haluamme nyt keskittää voimavaroja siihen, mitä kaikki projektimme suuresti tarvitsevat – ylimääräiseen ruoka-apuun.   

 

Ruoka-avussa on kyse kanssaihmisyydestä ja välittämisestä. Sinun lahjoituksesi voi auttaa väsyneitä vanhempia pääsemään huolestaan ruoan riittävyydestä. Sinun lahjoituksesi voi antaa lapselle kylläisyyden tunteen. Sinun lahjoituksesi voi antaa vanhukselle voimaa ponnistella vielä eteenpäin.   

 

Auta meitä täyttämään nälkäiset vatsat! Voit tehdä lahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39, viestinä Ruoka-apu. Voit myös maksaa MobilePay:llä numeroon 60594. Rahalahjoituksilla yhteistyökumppanimme Intiassa, Haitissa ja Argentiinassa ostavat ruokatarvikkeita, jotka jaetaan perheille. Baltian maissa perheet saavat ruokaostokortin tai valmiin ruokapaketin. Alkoholi- ja tupakkatuotteiden ostaminen ruokaostokortilla on aina estetty, joten lahjoituksia ei voi käyttää väärin.      

                    

Halutessasi tehdä ruokapaketin jonka lähetämme Latviaan tai Liettuaan, se tulee toimittaa meille 30.4. mennessä. Valmiit ruokapaketit voivat sisältää mm. kuivatavaraa, säilykkeitä ja ehkä jotakin hyvää lapsille. Ruokapaketin voit toimittaa johonkin toimipisteeseemme tai jollekin kerääjällemme. Lisätietoja löydät kotisivultamme www.starofhope.fi ja Facebook-sivultamme ”Toivon tähti ry”.  

 

Meille tulee paljon kysymyksiä siitä, miten auttaa sodan uhreja Ukrainassa. Toivon tähti tekee yhteistyötä sisarjärjestömme Star of Hope Romanian kanssa, joka on paikalla Ukrainan ja Romanian välisellä rajalla. Star of Hope Romania jakaa ruokaa ja vettä Ukrainasta pakeneville. Lapsille jaetaan myös pehmoleluja. Rajalle tulevat naiset ja lapset ovat matkustaneet useita päiviä ja ovat väsyneitä ja nälkäisiä. Tukemalla Star of Hope Romaniaa voimme auttaa akuuteimmissa tapauksissa paikan päällä. Halutessasi auttaa sodan uhreja voit tehdä rahalahjoituksen keräisillemme FI57 4963 1040 0374 39, viestinä Ukraina. 

  
Kiitos arvokkaasta avustasi! Yhdessä voimme parantaa asioita. 

Terveisin
Terese Hoxell