Kuukausikirje Huhtikuu 2022

Hyvät ystävät, 

 

Elämme mielettömässä maailmassa, ja kuten aina ahtaalle joutuvat yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat. Nälkäiset lapset, koronapandemia ja Ukrainan sota ovat vain osa kärsimysten kirjosta. Työmme projekteissa jatkuu kuten ennenkin, mutta koulunkäynnin lisäksi lapset tarvitsevat nyt myös ruokaa. Tilanteen vaikeutta ei voi korostaa tarpeeksi, ja tarvitsemmekin sinun apuasi. Voit mielellään osallistua Ruoka-apuun, jotta voimme täyttää nälkäiset vatsat. Päästessämme keräystavoitteeseemme keräyksen ylimenevä osa tullaan käyttämään Ukrainan pakolaisten ruokaan.                          

Ruoka-apu 

Ruoan hinta nousee koko maailmassa. Olen ollut yhteydessä projekteihimme ja tilanne on kaikkialla samankaltainen. Yhteistyökumppanimme Haitissa kirjoittaa uuden tutkimuksen osoittavan, että 60 % Haitin väestöstä kärsii nälästä. Tähän on yhtäältä syynä viimevuotinen maanjäristys ja toisaalta maassa vallitseva epävarmuus on johtanut siihen, että monet yritykset sulkevat ovensa ja työttömyys kasvaa. Ilman työtä ei ole rahaa ruoan ostamiseen. Haitissa ruoan hinta on kaksinkertaistunut viime vuodesta. Kohonneiden hintojen vuoksi Bois Negressen koulun budjetti ei enää riitä lasten koululounaaseen joka päivä. Tämä on hirveää! Kuvittele käyväsi koulua kokonaisen päivän ilman lounasta. Monille lapsille koululounas on sitäpaitsi päivän ainoa lämmin ateria. 

  

Baltian maissa, Intiassa ja Argentiinassa tilanne on samanlainen; ruoan hinta nousee ja perheiden pienet tulot riittävät yhä huonommin ruokaan. Emme voi antaa lasten olla nälkäisiä – tarvitsemme sinun apuasi! Kevään Ruoka-apu -keräyksen kautta voit auttaa lapsia saamaan vatsansa täyteen. Tilanne on akuutti ja jokainen lahjoitus on arvokas. Jos haluat auttaa meitä täyttämään lasten nälkäiset vatsat voit tehdä lahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39, tai MobilePay:n kautta numeroon 60594, viestinä Ruoka-apu. Lisätietoja saat kotisivultamme www.starofhope.fi 

Ukrainan sota 

Toivon tähti kerää edelleen rahalahjoituksia, jotka menevät lyhentämättöminä sodan uhreille. Sisarjärjestömme Star of Hope Romania on paikan päällä kolmessa rajanylityspaikassa Pohjois-Romaniassa. Tuhannet pakolaiset ylittävät Romanian rajan joka päivä ja siellä otamme vastaan naisia ja lapsia, jotka ovat joutuneet jättämään miehensä/isänsä ja pakenemaan sodan jaloista. Vammaisten pakolaisten ylittäessä rajan heidät ohjataan meidän luoksemme, koska Toivon tähdellä on 33 vuoden kokemus työskentelystä juuri tämän kohderyhmän parissa Romaniassa. Se antaa meille ainutlaatuiset mahdollisuudet huolehtia heistä ja tyydyttää heidän tarpeensa. 

            

Iasissa ja Dorohoissa Toivon tähti ylläpitää jo ennestään vammaisten lasten päiväkeskusta, ja osa tiloista on nyt mukautettu pakolaisten vastaanottoon. Rinnan säännöllisen päivittäisen toiminnan kanssa huolehdimme siitä, että pakolaisperheet saavat ruokaa, katon päänsä päälle ja kuntoutusta lapsilleen. Jos haluat auttaa voit tehdä lahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39, tai MobilePay:n kautta numeroon 60594, viestinä Ukraina 

Kiitos arvokkaasta avustasi! Yhdessä voimme saada parannuksia aikaan. 

  
 

Terveisin
Terese Hoxell