Kuukausikirje Helmikuu 2022

Hyvät ystävät, 

 

Nyt on alkamassa jo koronapandemian kolmas vuosi  ja hartain toivomuksemme täällä Toivon tähdessä  on sama kuin useimmilla muillakin – että pandemia päättyisi pian. Negatiiviset vaikutukset lisääntyvät mitä pitempään pandemia jatkuu. Kuten olen aikaisemmissa kuukausikirjeissä maininnut, pandemia koettelee valitettavasti ankarimmin juuri niitä ihmisiä, joilla on jo ennestään hyvin vaikeaa. 

 

Intiassa juuri koronapandemiasta johtuva taloudellinen kriisi on vaikeimpia haasteita. Monet vanhemmat ovat menettäneet työnsä tai heille maksetaan aikaisempaa vähemmän. Tämä vaikuttaa perheiden selviytymiseen ja elintasoon. Patriarkaalisissa kulttureissa kriisi koettelee perheiden naisia ja tyttöjä kovimmin. Kun ruoka loppuu pöydästä monet perheet näkevät ainoaksi vaihtoehdoksi naittaa pois tyttärensä, niin että joku muu saa huolehtia kustannuksista heidän osaltaan. 

 

Lue Priyan tarina: 

Priya asuu Bharat Nagarissa (yhdellä Mumbain slummialueista) yhden huoneen talossa yhdessä vanhempiensa, veljensä ja kahden nuoremman sisarensa kanssa. Priya on osallistunut Vachan toimintaan kolme vuotta ja on äskettäin siirtynyt 11. luokalle. Isä ajaa tuktuk-skootteria ja on usein poissa kotoa, joten äiti vastaa taloudenhoidosta. Eräs Vachan ohjaajista sai selville, että äiti suunnitteli Priyan naittamista kevään 2022 aikana. Syynä tähän on yhtäältä perheen taloudellinen tilanne, ja toisaalta äiti katsoi, että Priyan mahdollisuudet aviomiehen löytämiseen heikkenevät mitä vanhemmaksi hän tulee. Ohjaaja tarttui asiaan ja keskusteli monta kertaa sekä äidin että Priyan kanssa. Ohjauksen ansiosta Priya sai itseluottamusta ja rohkeutta itse puhua äitinsä kanssa ja sanoa hänelle, ettei hän aikonut antaa pakottaa itseään avioliittoon. Lopulta äiti suostui keskeyttämään avioliittojärjestelyt ja antamaan Priyan jatkaa opintojaan.      

   

Tällaisia tarinoita on lukemattomia eivätkä kaikki valitettavasti pääty yhtä hyvin kuin Priyan kohdalla. Yhteistyökumppanimme Vacha tekee tärkeää työtä resurssikeskusten tyttöjen hyväksi ja on ehkäissyt monia lapsiavioliittoja keskustelun ja informaation avulla. Juuri lapsiavioliitot ovat minulle arka paikka ja silmäni täyttyvät kyynelistä lukiessani raportteja Intiasta. Ajatus siitä, että tytöiltä riistetään mahdollisuus koulutukseen koronapandemian seurauksena koskee sydämeeni. Kenenkään ei pidä joutua naitetuksi pois siksi, että perheellä ei ole tarpeeksi ruokaa. Yhdenkään tytön ei pidä joutua menemään naimisiin siksi, ettei hän jonkun mielestä ole tarpeeksi kaunis. Yhdenkään tytön ei ylipäänsä pidä joutua avioitumaan vasten tahtoaan!  

 

Jos haluat tukea Toivon tähden tärkeää työtä Intian tyttöjen hyväksi voit ryhtyä kuukausilahjoittajaksi tai lahjoittaa kertasumman projektiin. Monet tytöt tarvitsevat apua ja jokainen tyttö joka saa mahdollisuuden koulutukseen on askel oikeaan suuntaan. Olemme auttaneet monia tyttöjä parempaan tulevaisuuteen ja haluamme auttaa vielä useampia. Voit tehdä lahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39; viestiksi ”Tytöt Intiassa”. Voit myös maksaa MobilePay:n kautta numeroon 60594.   

 

Kiitos arvokkaasta avustasi! 

 

Terveisin
Terese Hoxell