Kuukausikirje joulukuu 2023

Hyvät ystävät,

 

Kaikki lapset ovat arvokkaita, kaikki lapset syntyvät täynnä voimavaroja ja unelmia – mutta monilta puuttuu mahdollisuudet niiden toteuttamiseen. Tämä tuli hyvin selväksi kun hallituksemme jäsen Catarina ja minä vierailimme Argentiinan projektissamme marraskuun lopussa. Kuukausilahjoittajiemme ansiosta voimme toteuttaa joidenkin Toba-kansan lasten unelmat. Matkan aikana tapasimme useita entisiä kummilapsia, jotka ovat nyt toteuttaneet unelmansa ja joilla on työtä. Se on paras todiste siitä, että työmme on merkittävää ja todella tuottaa tuloksia. Työmme on pitkäjänteistä eikä ihmeitä tapahdu käden käänteessä, mutta kärsivällisyydellä ja sinnikkäällä työllä Toba-kansan elämäntilanne muuttuu vähitellen paremmaksi.

 

Vierailuviikkomme aikana kävimme läpi kirjanpitoa ja talousraportteja, uutta raportointijärjestelmää joka soveltuu paremmin Poliisihallitukselle tehtävään keräyslupaselvitykseen, tapasimme kaikki kummilapsemme ja jaoimme perheille ruokapaketteja. Kävimme esikoulu Albassa, joka juhli 5-vuotista toimintaansa siellä ollessamme, osallistuimme päättäjäisjuhliin ja vierailimme eri kouluissa. Olin ensimmäistä kertaa Argentiinassa ja matka oli sekä opettavainen että tunteita herättävä. Meille täällä Toivon tähdessä on tärkeää tietää, että apumme tavoittaa sitä tarvitsevat ja että sitä käytetään oikealla tavalla. En ole koskaan epäillyt yhteistyökumppaniamme, mutta voin nyt pystypäin sanoa että apu tulee perille ja on kummilapsillemme todella elintärkeä.

 

Apu jolla myötävaikutamme on uskomattoman tärkeä! Kummituki merkitsee aivan konkreettisesti, että lapset saavat tarvitsemansa koulutarvikkeet ja pakollisen koulupuvun. Perheet jotka lähettävät lapsensa kouluun saavat myös kuukausittain paketin perustarvikkeita kuten jauhoja, ruokaöljyä, teetä, saippuaa, pastaa, riisiä ym. Lapset saavat myös hammas- ja terveydenhuoltoa läheisen Nam Qomin kylän terveysasemalla. Paikallinen yhteistyökumppanimme David Johansson kertoi, että kummitukea saavien ja sitä ilman olevien lasten ja perheiden välillä näkyy selviä eroja. Kerran kuukaudessa sosiaalityöntekijämme Silvia tapaa lapset ruoanjakelujen yhteydessä. Siellä hänellä on mahdollisuus keskustella lasten kanssa heidän koti- ja elämäntilanteestaan, unelmistaan ja huolistaan. Hän voi levittää tietoa siitä miten yhteiskunta toimii sekä antaa neuvoja ja tukea vaikeissa tilanteissa. Tämä on hyvin tärkeätä, ja tässä huomaakin suurimman eron. Tieto ja koulutus ovat avaimia, joita lapset tarvitsevat voidakseen toteuttaa unelmansa ja luoda paremman tulevaisuuden. Haluamme auttaa useampia Toba-lapsia ja tarvitsemme sinun apuasi. 25 eurolla/kuukausi voit muuttaa lapsen tulevaisuuden, antaa toivoa ja levittää iloa. Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä osoitteeseen info@starofhope.fi tai puhelimitse numeroon 040 164 6687. Lisää kuvia matkastamme löytyy Facebookista ja Instagramista. Kotisivullamme tullaan pian myös julkaisemaan pitempi raportti matkastamme.

 

Etkö ole vielä ostanut kaikkia joululahjoja ja haluat antaa lahjan joka muuttaa elämän? Silloin voit ostaa lahjakortteja kotisivumme kautta tai jostakin second hand -myymälästämme. Voit esim. ostaa Vuohen tai Ruokapaketin. Lisätietoja saat osoitteesta https://www.starofhope.fi/fi/lahjakortti-ja-osanottoadressit/. Tee tilauksesi 18.12. mennessä, niin että se ehtii perille postitse ennen joulua. Voit vielä tehdä rahalahjoituksen joulukeräykseemme keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai jollekin tässä kuukausikirjeessä mainitulle tilille. Rahalahjoituksia voi tehdä myös MobilePay:n kautta numeroon 60594, maksun viitteenä ”Joululahja” tai muu tarkoitus jota haluat tukea.

 

Päätän vuoden viimeisen kuukausikirjeen osoittamalla nöyrät ja lämpimät kiitokset kaikille, jotka eri tavoin tukevat toimintaamme! Kaikki tuki on arvokasta, olipa kyse rahalahjoituksesta tai villasukkaparista.  Järjestömme ei selviydy ilman teitä. Kiitos että juuri sinä teet työmme mahdolliseksi!

 

Toivotamme sinulle rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

 

Ystävällisin terveisin

 

Terese Hoxell