Kuukausikirje marraskuu 2023

Hyvät ystävät,

 

”Äiti, voiko joululahjaksi toivoa ruokaa?”. Näin kysyi tyttäreni 9 vuotta sitten pakatessamme joulupaketteja Toivon tähdelle. Olin kertonut lapsille, että on olemassa perheitä joilla ei ole rahaa ostaa ruokaa ja että auttamalla heitä tekisimme heidät iloisiksi jouluna. Tässä yhteydessä tyttäreni teki yllä olevan kysymyksen. Hän järkeili, että jos olisi mahdollista toivoa ruokaa joidenkin lelujen tilalle, niin silloinhan voisi saada sekä joululahjoja että ruokaa. Muistan että siitä syntyi mielenkiintoinen mutta aika monimutkainen keskustelu, koska me vanhemmat olimme sotkeutuneet tavanomaiseen ”joulupukkivalheeseen”. Lapsethan luulivat, että kaikki joulukuusen alla olevat joululahjat olivat joulupukilta ja heidän maailmassaan oli itsestään selvää, että kaikki maailman lapset saivat yhtä monta joululahjaa kuin he. En millään hennonut murskata lasten uskoa joulupukkiin vaan halusin, että taika saisi elää vielä muutaman vuoden eteenpäin. Muotoilin ”joulupukkivalheen” uuteen uskoon ja sanoin, että pukki tuo yhden joululahjan jokaiselle lapselle eivätkä silloin ole koskaan kyseessä kalliit tavarat kuten tietokonepelit tai Barbietalot; kalliimmat lahjat ovat äidilta ja isältä tai isovanhemmilta. Lapset hyväksyivät muunnellun valheeni ja sinä jouluna oli jännittävää arvailla mikä paketti oli oikealta joulupukilta. Vastaus tyttäreni kysymykseen on kyllä, joululahjaksi voi toivoa ruokaa. Nälkäisinä nukkumaan menevien lasten kohdalla ruoka on luultavasti ylimpänä toivelistalla. Me Toivon tähdessä haluamme ilahduttaa lapsia sekä ruokapaketilla että omalla joululahjalla.

 

Tarvitsemme sinun apuasi voidaksemme levittää joulun taikaa ja sytyttää ilon tuikkeen lasten silmiin. Yhdessä voimme rauhoittaa stressaantuneita vanhempia, jotka eivät tiedä miten saisivat ruokaa pöytään jouluaatoksi, ilahduttaa vanhuksia lahjoittamalla jotakin hyvää jouluksi ja varmistaa, että lapset saavat oman joululahjan. Kun meitä on monta auttamassa, voimme yhdessä saada paljon aikaan.

 

Joulukeräyksessämme on kyse kanssaihmisyydestä ja lähimmäisestä välittämisestä; yhdessä voimme levittää iloa ja joulunajan odotusta ja tehdä jotakin konkreettista hädässä olevan kanssaihmisen hyväksi. Voit auttaa seuraavin tavoin: tee rahalahjoitus, tee ruokapaketti tai anna joululahja lapselle. Rahalahjoitukset käytetään ruokalahjakortteihin tai ruokapaketteihin lapsille ja heidän perheilleen eri projekteissamme. Tarjoamme myös Mumbain slummialueiden resurssikeskusten tytöille unohtumattoman juhla-aterian.

 

Sinä yksittäisen lapsen tai perheen kuukausilahjoittaja jossakin projekteistamme: jos haluat tehdä ylimääräisen rahalahjoituksen, välitämme sen lyhentämättömänä edelleen lapselle/perheelle.   Kirjoita maksuun viestiksi lapsen tai perheen nimi, ÄLÄ käytä viitenumeroa ylimääräisissä lahjoituksissa. Rahalahjoitukset maksetaan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39. Rahalahjoitukset voi maksaa myös MobilePay:n kautta numeroon 60594; maksun viestiksi ”Joululahja”.

 

Varsinaiset ruokapaketit ja joululahjat jaetaan lapsille, perheille ja vanhuksille Latviassa ja Liettuassa. Ruokapaketteihin voi laittaa kuivamuonaa ja säilykkeitä, hygieniatarvikkeita, kestävän lelun tai koulutarvikkeita. Ilmoita ruokapakettien kohdalla onko vastaanottaja lapsiperhe vai eläkeläinen (kirjoita englanniksi jakelun helpottamiseksi). Halutessasi antaa paketin tietylle balvilaiselle perheelle, tulee perheen nimi kirjoittaa selvästi paketin päälle. Voit myös antaa lapselle tarkoitetun joululahjan. Ilmoita joululahjan kohdalla sopiiko se tytölle vai pojalle ja suunnilleen minkä ikäiselle; kirjoita esim. Girl 7-10 years. Toimita paketti/lahja 18.11. mennessä suoraan meille tai johonkin keräyspisteeseemme. Tarkemmat ohjeet ja keräyspisteet löydät osoitteesta www.starofhope.fi ja Facebookista (Toivon tähti ry). Otathan meihin yhteyttä jos sinulla on kysyttävää!

 

Tule mukaan levittämään jouluiloa yhdessä kanssamme!

 

Ystävällisin terveisin,
Terese Hoxell