Kuukausikirje Elokuu 2023

Hyvät ystävät,

 

Kaikenväriset selkäreput alkavat vähitellen koristaa varastoamme. Ne ovat täynnä koulutarvikkeita, lähimmäisenrakkautta ja huolenpitoa. Toivon tähden jakaessa selkäreppuja syksyllä sadat lapset seisovat silmät sädehtien odottamassa omaansa. Suomesta tuleva selkäreppulähetys merkitsee todella paljon niin monelle, ei ainoastaan lapsille, vaan myös kaikille niille vanhemmille, jotka tuntevat itsensä riittämättömiksi ja voimattomiksi, jotka eivät tiedä miten selvitä seuraavasta vuokramaksusta, jotka tuntevat huolta kasvavista menoista, joita koulun alkaminen merkitsee.

 

Koulunkäynti on ilmaista Latviassa ja Liettuassa, mutta vanhempien on ostettava kaikki koulutarvikkeet. Koulu lähettää koteihin listan tarvittavista tavaroista. Tässä on esimerkki siitä, mitä kuudesluokkalainen tyttö tarvitsee: 19 kpl erikokoisia vihkoja eri aineita varten, taskulaskimen, sakset, ompeluneuloja, virkkuukoukkuja, 5 kpl sukkapuikkoja, kaksiväristä lankaa, kirjontakangasta ja lankaa, urheiluvaatteita ja vaaleapohjaiset sisäjalkineet, piirustuslehtiöt kokoa A3 ja A4, grafiittikyniä, väriliidut, Gouachevärit, vesivärit, erikokoisia pensseleitä, liimaa, askartelupaperia. Tämän lisäksi tarvitaan myös ”tavallisia” koulutarvikkeita kuten lyijykyniä, värikyniä, pyyhekumeja, kynänteroitin, viivotin, useita merkkauskyniä eri väreissä, kirjamuovia vihkojen ja kirjojen suojaksi – ja selkäreppu kaikkien näiden säilyttämistä varten.

 

Itäisessä Latviassa ja Liettuassa monet perheet kamppailevat saadakseen rahat riittämään arjen välttämättömyyksiin. Rahat riittävät tuskin ruokaan, joten koulutarvikkeisiin on harvoin varaa. Erityis- ja asuntolakouluissa on vaikeista perheoloista tulevia lapsia. Heillä ei ole turvanaan tukea tai apua kotoa – koulu on heidän kotinsa. Kaikille heille selkärepullinen koulutarvikkeita tuo suurta iloa ja hyötyä! Monien vanhempien jaksamisen voimanlähteena on paremman elämän antaminen lapsilleen kuin heillä itsellään on ollut – ja parempaan elämään sisältyy aina toive hyvän koulutuksen antamisesta lapsille. Selkäreppu-keräys kuuluu osana lasten koulunkäynnin tukemiseen. Yhdessä voimme antaa lapsille ja nuorille mukavamman koulupäivän ja auttaa nuoria toteuttamaan unelmansa paremmasta tulevaisuudesta.

 

Auta meitä ilahduttamaan lapsia – osallistu Selkäreppu-keräykseemme! Keräämme sekä rahalahjoituksia että selkäreppuja. Rahalahjoitukset käytetään projektiemme nuorten opintostipendeihin ja koulutarvikkeiden ostoon. Keräämämme selkäreput lähetetään Latviaan ja Liettuaan ja jaetaan projektiemme lapsille ja nuorille sekä erityiskoulujen vammaisille lapsille. Tänä vuonna tulemme myös auttamaan haitilaisia lapsia, jotka ovat menettäneet koulutarvikkeensa tulvissa. Voit lahjoittaa ehjän ja puhtaan selkärepun (myös käytetyn) täynnä käyttämättömiä koulutarvikkeita kuten esim. lyijykyniä, pyyhekumeja, kynäkotelo, viivotin, värikynät, sakset, vihkoja. Lapset pitävät myös yllätyksistä, kuten esim. reppuun sujautettu pieni karkkipussi, tarroja, hygieniatarvikkeita tai jotakin muuta mukavaa. Kirjoita lappu, jonka teippaat tai kiinnität nitojalla selkäreppuun ja johon kirjoitat onko reppu tarkoitettu 6-12 – vai 13-16 -vuotiaalle lapselle. Toimita selkäreppu johonkin keräyspisteeseemme 28.8. mennessä. Rahalahjoitukset maksetaan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai  MobilePay:n kautta numeroon 60594, maksuun viestiksi Selkäreppu.

 

Kiitos arvokkaasta avustasi! Yhdessä saamme muutoksia aikaan!

 

Ystävällisin terveisin

Terese Hoxell