Kuukausikirje Syyskuu 2023

Hyvät ystävät,

Lämpimät kiitokset kaikista selkärepuista! Keräyksemme on tuottanut 352 selkäreppua, jotka tullaan syksyn aikana lähettämään useaan eri paikkaan Latviassa ja Liettuassa. Kiitos että autat meitä levittämään kouluiloa heikossa asemassa oleville lapsille ja nuorille. Vaikka selkäreppukeräyksemme on tältä erää päättynyt, niin jatkamme rahalahjoitusten keräämistä Haitin koululaisten hyväksi.

Lourdina seisoo hameenhelmaan ulottuvassa ruskeassa vedessä kotinsa ulkopuolella Bois Negressessä. Hän on yksi onnekkaista, koska hänen kotinsa on vielä pystyssä. Hänellä on luokkatovereita, joiden kodit tulva on pyyhkäissyt mennessään. Lourdina kaipaa takaisin kouluun, mutta miettii miten siinä tulee käymään. Satojen Bois Negressen lasten lailla hänkin on menettänyt koulukirjansa ja kirjoitusvihkonsa.

Kesäkuun 2. päivänä rankkasateet saapuivat Haitin ylle. Kolme päivää kestäneiden kaatosateiden jälkeen kolme neljäsosaa maasta oli veden alla.  Tony Boursiquot, yhteistyökumppanimme Haitissa kertoo, että tiet ja sillat romahtivat, karja hukkui ja viljelmät tuhoutuivat. Oljesta ja savesta rakennetut kodit eivät kestäneet luonnonvoimien myllerrystä.

Toivon tähden projekti Bois Negressen kylässä oli yksi niistä paikoista, joihin rajuilma iski pahimmin. Kesän aikana olemme keränneet rahaa perheiden auttamiseksi kiireellisen ruoka-avun muodossa. 400 Bois Negressen perhettä on saanut ruoka-apua sisältäen 12,5 kg riisiä, 2 litraa ruokaoljyä ja n. 2,3 kg sokeria. Nyt koulun alkaessa lapset joutuvat seuraavan haasteen eteen. Kun vesi viimein laski, perheet saattoivat löytää pois huuhtoutuneita esineitä kuten patoja, mutta lasten koulukirjoja ja kirjoitusvihkoja ei voinut enää pelastaa. Tulva oli muuttanut ne paperimassaksi. Koulutarvikkeiden puute on nyt valtava koulun alkaessa syksyllä ja Haitin lapset tarvitsevat sinun apuasi!

Vaikeina aikoina koulu on lasten pelastus ja kummilapsemme odottavat malttamattomina koulun alkamista. Laulut luokkahuoneessa, leikit koulun pihalla ja koulun keittiön herkulliset tuoksut antavat lapsille iloa ja turvallisuutta arjen vaikeuksissa. Lapset haluaisivat kovasti näyttää uusia kyniään, liitujaan, vihkojaan ja kirjojaan vanhemmilleen. Sinä voit auttaa Haitin lapsia mahdollisimman hyvään koulun alkuun tekemällä rahalahjoituksen keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai MobilePay:n kautta numeroon 60594; maksuun viestiksi Koulutarvikkeita Haitiin. Voit myös tehdä lahjoituksen kotisivumme kautta seuraavalla osoitteella: https://www.starofhope.fi/fi/tuote/rahalahjoitus/

Olemme täällä Toivon tähdessä aloittaneet perinteisen joulukeräyksemme suunnittelun. Haemme nyt Pohjanmaalta ja Etelä-Suomesta vapaaehtoisia, jotka voisivat toimia keräyspisteenä ja vastaanottaa joulupaketteja ja joululahjoja 15.10-20.11. välisenä aikana. Haluatko auttaa meitä keräämään joulupaketteja? Olisiko sinulla ylimääräistä tilaa kotona, työpaikallasi tai ehkä yhdistyksessäsi? Ota yhteyttä kuljetusvastaavaamme Jan-Peter Lindströmiin lisätietojen saamiseksi, puh.  040 164 5710, tai sähköpostitse jan-peter.lindstrom@starofhope.fi 30.9. mennessä.

Kiitos arvokkaasta avustasi! Yhdessä saamme aikaan muutoksia.

 

Ystävällisin terveisin,

Terese Hoxell