Uutiskirje Haitista Toukokuu 2024

Terveiset kaikille ystävillemme ja sponsoreillemme ympäri maailmaa! Toivomme todella, että voitte hyvin. Täällä Haitilla elämä jatkuu suurena haasteena kaikille. Jatkuvasti paheneva poliittinen kriisi ja valtavat sosiaaliset ja taloudelliset haasteet muodostavat jatkuvan uhan.

Tänä vuonna, kuten aiemminkin, te autoitte ja teitte sen upealla tavalla! Lapset ja kaikki heidän elämässään olevat ihmiset ovat suunnattoman kiitollisia. He ovat niin iloisia, että olette aina heidän puolellaan, jopa pahimpina hetkinämme. He ymmärtävät myös, että elämä on tullut hyvin haastavaksi ympäri maailmaa ja ehkä myös teidän omassa elämässänne/maissanne. Mutta tästä huolimatta, tukenne lapsille ei koskaan lakkaa. Vuosi toisensa jälkeen olette aina heidän kanssaan ja heitä varten.

Tämänhetkinen tilanne täällä Haitilla on kriittinen. Vaikka laittomuus ja rikollinen toiminta ovat pääasiassa keskittyneet pääkaupunkiin Port-au-Princeen ja sen ympäristöön, kukaan ei pääse pakoon näiden kaikkien tuhoisia vaikutuksia. Kaikki kaupalliset toiminnot ovat halvaantuneet pääkaupungissa ja toimivat hyvin puutteellisesti muissa kaupungeissa. Tilanne on käynyt niin huonoksi, että kotimaiset ja kansainväliset lennot eivät ole toimineet yli kahteen kuukauteen. Äärimmäisen korkeat hinnat ja ruoan puute, perushyödykkeiden ja palvelujen puute sekä polttoaineen (diesel ja bensiini) rajoitettu saatavuus ovat vain joitain kriittisistä kysymyksistä, jotka muodostavat sosioekonomisen painajaisen, jossa elämme.

Hyvät uutiset ovat kuitenkin, että kouluvuosi on sujunut normaalisti kummilapsille, koska he ovat pääasiassa maaseutualueilla. Tämä kouluvuosi päättyy kesäkuun viimeisellä viikolla. Lapset valmistautuvat loppukokeisiin. Kaikista Star of Hope Haitin ylläpitämistä seitsemästä koulusta kuusi toimii normaalisti. Se on mahtavia uutisia, ja se johtuu teidän anteliaasta tuestanne! Saadaksemme paremman perspektiivin siitä, kuinka onnekkaita lapsemme ovat, yli 1000 koulua ja oppilaitosta ei ole avannut oviaan tammikuusta 2024 lähtien.

Heikentyneiden turvallisuusolosuhteiden vuoksi olemme rajoittaneet matkojamme ja vierailujamme kouluihin maan eteläosissa ja olemme täysin lopettaneet kaikki vierailut pohjoisen ja keskiosan kouluihin. Lisäksi, ja valitettavasti, kuten aiemmin raportoimme, Rigaud-koulut eivät ole toimineet lokakuusta 2023 lähtien. Haastavista olosuhteista huolimatta kouluprojektimme toimivat, kiitos pätevän henkilökuntamme, joka säännöllisesti toimittaa raportteja ja valokuvia. Voin vakuuttaa teille, että työmme etenee hyvin lasten hyväksi.

Ajankohtaista:

  • Kansainvälisesti tuettu ja valittu johtoryhmä on ottanut tehtäväkseen johtaa siirtymävaiheen hallitusta, jonka päätehtävänä on johtaa Haiti takaisin normaaliuteen, mukaan lukien tehtävä järjestää kansalliset vaalit tammikuussa 2026.
  • Bois Negressen koulu on erittäin tyytyväinen Star Link -järjestelmän avulla saamaansa internetyhteyden laatuun ja nopeuteen, jonka asensimme vuoden 2023 neljännellä neljänneksellä pilottiprojektina. Se on halvempi ja luotettavampi kuin aiemmin käytössä ollut mobiilijärjestelmä.
  • Bois Negressen ja Hessen kylien maatalousvälinekirjaston pilottiprojekti oli menestys. Vaikka viljelykausi ei ollut erityisen suotuisa, viljelijät pystyivät saavuttamaan 80 % odotetusta tuotannosta, mikä on erittäin positiivinen tulos. Ihannetapauksessa haluaisimme tarjota siemeniä, lannoitteita ja muuta asiaan liittyvää tukea ensi vuonna projektin toisessa vaiheessa.
  • Korkean inflaation ja sen vaikutusten vuoksi vuotuiseen budjettiimme ja kokonaisruokakustannuksiimme jouduimme muuttamaan päivittäiset lämpimät ateriat kaikille koululaisille viidestä päivästä neljään päivään viikossa. Ruoka-apukeräyksen ansiosta voimme jatkaa koululounaiden tarjoamista joka päivä Bois Negressen koulussa.
  • Joulukuun 2023 lopussa pystyimme jakamaan ruokapaketteja 2000 perheelle.

Lämpimin terveisin,
Antonio Boursiquot