Lokakuun kuukausikirje

Lokakuun kuukausikirje

”Kiitos että juuri sinä olet olemassa” on tämän vuoden joulupakettikeräyksen teema. Toivon tähti haluaa tuoda esiin, miten tärkeä sinun apusi on ja miten paljon se todella merkitsee avun saajalle.Toivon tähden joulupakettikeräyksen kautta autamme kanssaihmisiämme konkreettisella tavalla. Kuten aikaisempinakin vuosina päätät itse haluatko antaa rahalahjoituksen, tehdä ruokapaketin tai antaa joululahjan lapselle. Joulupakettikeräys 2020 on käynnistynyt! Olla olemassa kanssaihmistä varten on tärkeimpiä ja arvokkaimpia asioita mitä voimme tehdä. Tule mukaan levittämään jouluiloa yhdessä kanssamme!

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ
PAKKAUSOHJEET   
KERÄYSPISTEET

 

 

Syyskuun kukausikirje

Suuret, lämpimät kiitokset kaikista selkärepuista ja rahalahjoituksista. Selkärepuista on lapsille paljon iloa ja hyötyä – tunnelma on melkein kuin jouluaattona, kun he avaavat oman uuden reppunsa ja näkevät mitä se sisältää. KIITOS teille, jotka teette tämän mahdolliseksi!

Tässä kuukausikirjeessä haluan kertoa hiukan enemmän projektistamme Intian tyttöjen keskuudessa. Projekti toimii yhteistyössä Vacha-järjestön kanssa eri slummialueilla (nk. ”basteissa”) Mumbaissa ja sen ympäristössä. Tavoitteena on köyhistä oloista tulevien tyttöjen auttaminen hankkimaan koulutuksen ja näin luomaan mahdollisuudet parempaan tulevaisuuteen.

LUE KOKO KUUKAUSIKIRJE TÄSTÄ

 

Elokuun kuukausikirje

Täällä Suomessa koronatapaukset ovat vähentyneet ja olemme voineet nauttia kesästä. Baltian maissa tilanne on Suomen kaltainen, mutta kaukaisemmissa projektimaissamme tilanne on päinvastainen. Argentiinassa, Haitissa ja Intiassa koronatapausten määrä kasvaa ja tätä kirjoitettaessa rajoitukset ovat edelleen ankaria. Lapset tarvitsevat nyt sinun apuasi! Koska yhteiskunnan toiminnot on ajettu alas Covid-19 -viruksen vuoksi, vanhemmat eivät voi käydä työssä (mikäli heillä on työpaikka). Ilman tuloja ei ole ruokaa. Kun lapset eivät voi käydä koulua ruoan tarve ja kustannukset kotona kasvavat, mikä vaikeuttaa perheen ruokatilannetta vielä enemmän. Valitettavasti pandemia koettelee kovimmin köyhiä; jo ennestään vaikeuksissa olevien tilanne muuttuu yhä vaikeammaksi. Kiireellistä ruoka-apua tarvitaan argentiinalaisille perheille, Haitin koululounaisiin ja intialaisille tytöille ja heidän perheilleen.

Haluatko auttaa lapsia saamaan ruokaa? Voit auttaa maksamalla vapaavalintaisen summan keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39  tai Mobile Pay 60594:n kautta. Merkitse maksuun viestiksi ”Lastenrahasto”.

Vielä elokuussa voit osallistua Selkäreppu -keräykseen. Voit lahjoittaa ehjän ja puhtaan selkärepun (myös käytetyn) täynnä käyttämättömiä koulutarvikkeita kuten esim. lyijykyniä, pyyhekumeja, kynäkotelo, viivoitin, värikyniä, sakset, vihkoja. Tarkistamme kaikki selkäreput ja jos jokin reppu on tupaten täynnä ja jokin toinen taas lähes tyhjä, meillä on tapana siirtää osa täydemmän repun sisällöstä. Toimita selkäreppu johonkin keräilypisteeseemme 26.8. mennessä. Otamme myös hyvin kiitollisina vastaan rahalahjoituksia Selkäreppu -keräykseemme. Rahat käytetään koulutarvikkeiden ostoon ja kuljetusten kustantamiseen. Merkitse lahjoitukseen viestiksi ”Selkäreppu” ja maksa lahjoituksesi samalle tilille kuin yllä.  

LUE KOKO KUUKAUSIKIRJE TÄSTÄ

 

Heinäkuun kuukausikirje

Meillä Suomessa on itsestäänselvyys käydä koulua ja jatkaa opintoja peruskoulun jälkeen. Latviassa lasten koulukäynti on ilmaista, mutta koulutarvikkeet ja kirjat maksavat. Opintojen jatkaminen peruskoulun jälkeen ei ole mitenkään itsestään selvää, koska se maksaa ja lasten täytyy muuttaa pois kotoa. Köyhistä perheistä tulevilla lapsilla saattaa unelma ammatin saamisesta päättyä tähän. Me haluamme antaa nuorille mahdollisuuden jatkaa opintojaan perheen taloudellisista rajoitteista huolimatta. Sponsoreittemme ansiosta voimme antaa balvilaisille nuorille opintostipendejä, mikä auttaa heitä jatko-opinnoissa. Haluatko auttaa balvilaista nuorta saamaan ammatin ja valoisamman tulevaisuuden? Ota yhteyttä, niin kerron lisää siitä, miten voit ryhtyä sponsoriksi.

Toinen konkreettinen tapa auttaa lasten koulunkäyntiä Latviassa ja Liettuassa on Selkäreppu-keräyksemme. Odotamme kovasti syksyä, jolloin saamme levittää iloa sadoille koululaisille. Voit osallistua keräykseen lahjoittamalla ehjän ja puhtaan selkärepun täynnä käyttämättömiä koulutarvikkeita kuten lyijykyniä, pyyhekumeja, kynäkotelo, viivoitin, värikyniä, liimapuikko, sakset, vihkoja, vesivärit. Toimita selkäreppu johonkin keräypisteeseemme 26.8.2020 mennessä. Otamme myös erittäin kiitollisina vastaan rahalahjoituksia keräykseen. Rahat käytetään koulutarvikkeiden ostoon ja kuljetusten rahoittamiseen. Merkitse lahjoitukseesi ”Selkäreppu” ja maksa lahjoituksesi keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 (tai jollekin tässä kuukausikirjeessä olevalle tilille) tai Mobile Pay 60594:n kautta.

LUE KOKO KUUKAUSIKIRJE TÄSTÄ

 

Kesäkuun kuukausikirje

Me täällä Toivon tähdessä toivomme, että vähitellen voitaisiin palata ”normaaliin” arkeen. Covid-19 takia emme ole voineet lähettää tavaralahjoituksia maaliskuun alun jälkeen, joten tänä kesänä tulee useampi tavarakuljetus ajankohtaiseksi. Otathan meihin yhteyttä siivotessasi komeroitasi tai kesämökkiäsi ja löytäessäsi tavaroita, joita haluat lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Otamme kiitollisuudella vastaan kaikkea taloudessa käytettävää ja tarvittavaa, ehjää ja puhdasta tavaraa.

Täällä koti-Suomessa kesäloma on vasta alkanut, mutta ajatukseni ovat jo koulun alkamisessa syksyllä. Ajattelen tietenkin Selkäreppu-keräystä. Toivon tähti tulee nyt kuudentena peräkkäisenä vuonna keräämään selkäreppuja, joita on lähetetty itäiseen Latviaan ja Liettuaan, jossa monet perheet kamppailevat arjen ongelmien paineessa. Rahat riittävät tuskin ruokaan, joten koulutarvikkeisiin on harvoin varaa.

Voit osallistua keräykseen lahjoittamalla ehjän ja puhtaan selkärepun ja käyttämättömiä koulutarvikkeita kuten lyijykyniä, pyyhekumeja, kynäkoteloita, viivoittimia, värikyniä, liimapuikkoja, saksia, vihkoja, vesivärejä. Toimita reppu johonkin keräyspisteeseemme 26.8.2019 mennessä. Otamme erittäin kiitollisina vastaan myös rahalahjoituksia keräykseen. Rahavarat käytetään koulutarvikkeiden ostoon ja kuljetusten maksamiseen. Merkitse lahjoitukseen”Selkäreppu” ja maksa lahjoituksesi keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 .

Tämän kuukausikirjeen liitteenä on infokirje projekteistamme. Covid-19 vaikuttaa enemmän tai vähemmän kaikkiin, ja tilanne on samankaltainen ympäri maailmaa.  LUE INFOKIRJE TÄSTÄ

LUE KOKO KUUKAUSIKIRJE TÄSTÄ

 


Toukukuun kuukausikirje

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka tuette toimintaamme! Apunne on suunnattoman tärkeä hyvin monelle perheelle, ja teidän ansiostanne voimme yhdessä saada aikaan todellisia muutoksia. Kevään Naiselta naiselle -kampanja ei olosuhteista johtuen sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, mutta kampanja jatkuu vuoden loppuun asti ja milloin tahansa voi tehdä lahjoituksen tyttöjen koulutuksen tukemiseen.

Olemme saaneet vetoomuksen ruoka-avusta kaikista projekteistamme. Elämme hyvin vaikeita aikoja ja jo ennestään köyhiä koronakriisi koettelee ankarasti. Kaikissa maissa on omia rajoituksia ja koulut on suljettu kaikkialla. Kun koulut ovat suljettuja merkitsee se, että lasten koulussa saama lounas jää pois ja valitettavasti tämä ateria on monelle lapselle päivän ainoa. Monella perheellä on nyt erityisen vaikeaa, kun heillä on useampi lapsi joka tarvitsee enemmän ruokaa kotona. Onneksi voimme helposti välittää ruoka-apua, koska rahaa voi aina lähettää.

Voit maksaa lahjoituksesi keräystilillemme FI57 4963 1040 0374 39 tai MobiePay:n kautta numeroon 60594.

Kiitos että autat meitä auttamaan!

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Huhtikuun kuukausikirje

Maailmassa tapahtuu paljon ikäviä asioita juuri nyt. Koronavirus ja sen seuraukset vaikuttavat jokaisen arkeen, elämme eristyksissä ja useimmilla meistä on riskiryhmissä perheenjäseniä ja läheisiä, joista olemme huolissamme. Täällä Suomessa meillä on kaikesta huolimatta hyvät oltavat. Ajatukseni kulkeutuvatkin Toivon tähden projekteihin ympäri maailmaa ja siihen, miten tämä katastrofi tulee vaikuttamaan niihin. Lapset ja perheet joita autamme elävät jo äärimmäisessä köyhyydessä ja vaikeissa elinolosuhteissa. Heidän sairaanhoitonsa taso on kaukana omastamme ja heillä on vaikeuksia jo jokapäiväisen ruoan hankkimisessa.

Voit osallistua Naiselta naiselle -keräykseen tekemällä rahalahjoituksen keräystilillemme numero FI57 4963 1040 0374 39 viestinä ”Naiselta naiselle 2020”.
Kampanjan keräysvarat käytetään tyttöjen koulutukseen. Kampanjan yhteydessä olemme aikaisempina vuosina keränneet ruokapaketteja, jotka olemme lähettäneet latvialaisille ja liettualaisille perheille. Koronavirustilanteen vuoksi emme voi toimittaa paketit toukukuussa. Kehotamme sen sijaan tekemään ylimääräisen lahjoituksen, jonka voimme toimittaa edelleen perheille.

Kiitos että autat meitä auttamaan!

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

Maaliskuun kuukaisikirje

Naiselta naiselle -keräyksen tuotto käytetään tyttöjen koulutuksen hyväksi. Voit osallistua Naiselta naiselle -keräykseen tekemällä rahalahjoituksen keräystilillemme numero FI57 4963 1040 0374 39 viestinä ”Naiselta naiselle 2020”.
Koronaviruksen takia pyydämme sinulta ruokapakettien sijaan taloudellista tukea Naiselta naiselle -keräykseen. Tässä tilanteessa emme voi taata kuljetusten toteutumista. Seuraamme tilannetta ja pidämme teidät ajan tasalla kotisivumme ja sosiaalisen median kautta. Taloudellisen tuen kautta perheille voidaan antaa lahjakortti ostoksia varten. Lahjakorteissa on esto,  jonka vuoksi niillä ei voi ostaa tupakkaa tai alkoholituotteita.

Toivomme että haluat edelleen tukea toimintaamme vaikeasta ajasta huolimatta. Lapsilla ja perheillä, joita Toivon tähti auttaa, on vaikeaa koko ajan, ei pelkästään rajoitetun ajan.
Kiitos että autat meitä auttamaan! 

LUE KOKO KIRJE TÄSÄ

 

Joulukuun kuukausikirje

Tätä kirjoitettaessa kuluvan vuoden joulupakettikeräys on loppusuoralla. Ensimmäinen yhteensä kolmesta joulupaketteja sisältävästä avustuslähetyksestä on lastattu ja lähetetty Zarasaihin, Liettuaan, ja 3.12. lähtee seuraava joulupakettilähetys Balviin, Latviaan. Lukiessasi tätä kuukausikirjettä olemme vierailleet n. 40 balvilaisessa perheessä jotka kuuluvat tukiohjelmaamme, olemme käyneet tervehtimässä ammattikouluissa ja lukioissa opiskelevia nuoria, olemme käyneet naisten ja lasten kriisikeskuksessa, joka on Toivon tähden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Kiitoksia teille jokaiselle, jotka olette mukana levittämässä jouluiloa kanssamme! Jokainen paketti, jokainen joululahja, jokainen rahalahjoitus on tärkeä. Lahjasi antaa lapsille tulevaisuuden uskoa ja toivoa. SINUN apusi saa perheet jaksamaan kamppailla, lapset uskaltamaan uskoa unelmiinsa!

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Marraskuun kuukausikirje

Haitin levottomuudet lisääntyvät ja tilanne on vakava. Ruokapula koettelee perheitä ankarasti ja sen aiheuttama aliravitsemus ja sairaudet iskevät varsinkin lapsiin. Bois Negressen koulu toimii tavalliseen tapaan, toisin kuin monet muut koulut, jotka ovat joutuneet sulkemaan ovensa turvallisuustilanteen vuoksi. Ruoan hinnat ovat niin korkeita, että pystymme tarjoamaan kouluruokaa vain kolmena-neljänä päivänä viikossa. Ruokakuljetukset Bois Negressen vuoristokylään ovat vaarassa tulla ryöstetyiksi ja teillä liikkuminen on suuri turvallisuusriski. Siitä huolimatta olemme onnistuneet viemään ruoan perille pätevien, kokeneiden ja sitoutuneiden paikallisten yhteistyökumppaniemme ansiosta. Nyt tarvitsemme sinun apuasi! 

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Lokakuun kuukausikirje

”Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo” on tämänvuotisen joulupakettikeräyksemme teema. Toivon tähti haluaa tuoda esille, että ahdingossa elävän kanssaihmisen auttaminen voi antaa merkitystä ja iloa myös omaan elämäämme. Olla olemassa lähimmäisiämme varten, ilon ja tuen, lohdun ja toivon antaminen tekojemme kautta, on tärkeimpiä ja arvokkaimpia asioita mitä voimme tehdä. Ja parasta kaikessa: Ilo ja rakkaus synnyttää lisää iloa ja rakkautta, huolenpito lisää huolenpitoa... Tule mukaan ja ole joulun ilonjakaja yhdessä meidän kanssamme!

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Syyskuun kuukausikirje

Antaaksemme Sumanin kaltaisille tytöille mahdollisuuden koulutukseen olemme 1,5 vuoden ajan keränneet rahaa ”Naiselta naiselle” -keräyksen kautta. Rahavarat käytetään opintostipendeihin. Myös kaikkien sponsoreiden ansiosta, jotka tukevat säännöllisesti avustustyötämme Intiassa, voimme tavoittaa nämä tytöt ja pitää resurssikeskusten toiminnan käynnissä. Tehtävämme on tärkeä! Jokainen tyttö, joka voi saada koulutuksen, on voitto, jokainen tyttö, joka saa käydä koulua, on osa sitä myönteistä muutosta, jonka puolesta työskentelemme.

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

 

Elokuun kuukausikirje

Toivon tähden jakaessa syksyllä selkäreppuja tulevat Julijan neljä koululaista ja sadat muut koululaiset odottamaan tätä hetkeä silmät sädehtien. Selkäreppulähetys Suomesta merkitsee niin paljon niin monelle. Selkärepuilla on merkitystä, ei ainoastaan lapsille vaan kaikille niille vanhemmille, jotka tuntevat itsensä riittämättömiksi ja voimiensa ehtyvän, jotka eivät tiedä miten selviytyä seuraavasta vuokramaksusta, jotka ovat huolissaan siitä, että koulun alkaminen merkitsee suuria menoja.

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Heinäkuun kuukausikirje

Selkäreppuja alkaa ilmestyä, yksi kerrallaan täynnä koulutarvikkeita – ja huolenpitoa. Tarkistamme kaikki reput, ja jos jokin reppu on tupaten täynnä ja jokin toinen lähes tyhjä, tapanamme on siirtää osa sisällöstä. Eräästä selkärepusta löysin leikkiauton ja mieleeni muistui pieni poika Latvian Upitessa syyskuussa 2015. Pienessä kyläkoulussa (joka on nykyään suljettu) oli paljon oppilaita jotka asuivat koulun asuntolassa. Asuntolassa asuminen on suhteellisen tavallinen ratkaisu Latvian maaseudulla, jossa välimatkat ovat pitkiä ja julkinen liikenne on lähes olematonta. Perheillä, joiden parissa työskentelemme, on harvoin oma auto. Monissa tapauksissa lapset asuvat asuntolassa vaikeiden kotiolojen ja ruoan puutteen vuoksi. Asuntolassa lapset ovat turvassa ja saavat useita aterioita jokaisena koulupäivänä.

LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Kesäkuun kuukausikirje

Äitienpäiväpaketit on nyt jaettu, useat perheet ovat myös saaneet lahjakortin voidakseen ostaa ruokaa. Monet tapaamistamme perheistä osallistuvat perhetukiohjelmaamme ja saavat sen kautta säännöllistä taloudellista tukea Suomesta. Toisia perheitä tapaamme säännöllisesti, annamme heille ruokapaketteja ja lahjakortteja, mutta meillä ei ole mahdollisuutta ottaa heitä mukaan tukiohjelmaamme. Suurin syy tähän on, että kaikille perheille joita haluaisimme auttaa, ei löydy sponsoreita. Toivon tähden avustustyötä ylläpitävät sponsorimme, ilman sponsoreita ei ole pitkäjänteisyyttä. Lämpimät, nöyrät kiitokset kaikille, jotka osallistuvat säännöllisesti avustustyöhömme. LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Toukokuun kuukausikirje

Perhetuen ansiosta perheet Latviassa ja Liettuassa ovat saaneet uuden otteen elämästään ja he uskaltavat taas toivoa ja unelmoida. Monia motivoi mahdollisuus antaa lapsilleen parempi elämä kuin heillä itsellään on ollut, ja parempaan elämään sisältyy aina toive hyvän koulutuksen antamisesta lapsille. Selkäreppu-keräys on osa lasten koulunkäynnin tukea. Kun rahat tuskin riittävät ruokaan, on perheillä harvoin varaa koulutarvikkeisiin. Käynnistämme nyt viidennen kerran Selkäreppu-keräyksen Latvian ja Liettuan koululaisten hyväksi. Ei ole lainkaan itsestään selvää, että lapsilla on koulutarvikkeita. Selkäreppu on suureksi iloksi ja hyödyksi! LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ


 

Huhtikuun kuukausikirje

Toivon tähti on vieraillut monissa kouluissa ja olemme saaneet tavata eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kestävä kehitys on kouluissa ajankohtainen aihe ja olen iloinen saadessani välittää Toivon tähden sanoman: Köyhyys ja eriarvoisuus ovat suurimpia kestävän kehityksen esteitä maailmassa. Ne synnyttävät epätoivoa, väkivaltaa ja toivottomuutta. Jos elämä on pelkkää hengissä pysymistä, jos elämä on ainaista kamppailua, silloin kaikki muu on toisarvoista. Jos voimme antaa lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin ja koulutukseen, jos voimme tukea ja vahvistaa perheitä saamaan uutta toivoa – silloin voimme myös murtaa köyhyyden ja syrjäytymisen noidankehän, silloin voimme yhdessä muuttaa elämän suuntaa. LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Maaliskuun kuukausikirje

En voi ymmärtää, miltä tuntuu nähdä lapsensa itkevän nälästä, uskaltamatta mennä oven ulkopuolelle peläten henkensä puolesta, ja millaisia traumoja se aiheuttaa. Varmuudella kuitenkin tiedän, että sadat perheet eivät selviydy ilman apuamme. Voisitko ajatella luopuvasi lounaastasi ja antavasi sen sijaan koululaisille ruokaa? Kymmenellä eurolla, joka vastaa yhtä lounasta ”kaupungilla” täällä Suomessa saa vähintään 10 lasta Haitissa annoksen riisiä ja papuja. LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ

 

Helmikuun kuukausikirje

Koulu ja koulutus ovat myös tämän vuoden Naiselta naiselle -keräyksen teemana. Viimevuotinen keräys projektiemme tyttöjen opintostipendejä varten onnistui hyvin. Monet halusivat olla mukana antamassa tytöille mahdollisuuden koulutukseen. Vuoden 2018 aikana 6 latvialaista, 3 argentiinalaista ja 13 nigerialaista nuorta (sekä tyttöjä että poikia) saattoi opiskella lukiossa tai ammattikoulussa keräyksen ansiosta. Lisäksi saatoimme antaa opintostipendin sadalle resurssikeskustemme toimintaan osallistuvalle intialaiselle tytölle (myös kouralliselle poikia). Myös 9 haitilaista tyttöä, joilla ei ole sponsoritukea, saattoivat käydä koulua lahjoitustenne ansiosta. LUE KOKO KIRJE TÄSTÄ


 

Yhteystiedot

Tiilitehtaantie 7A
64200 Närpiö
puh. 06 225 3698

Toivon tähti Second hand, Närpiö
Tiilitehtaantie 7A
puh. 040 164 6846

Toivon tähti Second hand, Vaasa
Rauhankatu 20
puh. 040 164 6570

CONNECT WITH US